Această regulă se aplică de luni, 18 ianuarie! Ce trebuie să facem? Toți românii trebuie să o respecte

Autor: Marina Ionescu
Românii trebuie să respecte o nouă regulă, începând de luni, 18 ianuarie.

Toți românii trebuie să știe acest lucru. Se va întâmpla de pe data de 18 ianuarie. O nouă regulă trebuie respectată.

Ministerul Afacerilor Externe( MAE) a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că, românii care vor să meargă în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus. Măsura va intra în vigoarea luni, 18 ianuarie. Aceeași măsură se aplică și pentru românii care doresc să meargă în Scoția.

Călătorii trebuie să prezinte un test COVID negativ

Toţi călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui să prezinte, începând de luni, 18 ianuarie, un test COVID negativ efectuat cu cel mult

72 de ore înaintea deplasării.

Testele acceptate sunt următoarele: teste moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivare, LAMP sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie să fie scris în limba engleză, franceză sau spaniolă. Traducerile nu sunt acceptate.

Trebuie prezentat și certificatul care atestă rezultatul negativ. Acesta trebuie să includă numele persoanei testate, data nașterii sau vârsta, rezultatul testului, data prelevării, numele laboratorului, datele de contact ale laboratorului și numele dispozitivului de testare, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis s-a vaccinat live contra Covid-19! Primele declarații ale președintelui

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu este exclusă autoizolarea

Pe lângă test negativ, persoanele care vin din ţări cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să se auto-izoleze timp de zece zile.

Carantina cu durata de zece zile poate fi scurtată la cinci zile în cazul unui rezultat negativ la cel puţin cinci zile de la sosire, măsură destinată redresării industriei transporturilor.

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro).

Citeste si: E OFICIAL! Elevii se întorc în bănci. Majoritatea școlilor se redeschid din 8 februarie

Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii:

 

  • minorii sub 11 ani;
  • persoanele care sosesc din Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Jersey, Guernsey, Isle of Man, Ascension, Faukland şi St. Helena;
  • persoanele care se deplasează în Anglia pentru urgenţe medicale şi nu dispun de timpul necesar efectuării testului;
  • persoane care pot dovedi cu acte medicale că se află în imposibilitatea de a fi testate;
  • transportatorii;
  • echipajul aerian, maritim şi feroviar;
  • marinarii, comandanţii inspectori şi topografi ai navelor;
  • muncitorii tehnici specialişti care efectuează lucrări de urgenţă