Nicuşor Dan a făcut anunţul! Vor începe procedurile pentru înlocuirea reţelei de termoficare. "Avem nevoie de toate firmele serioase"

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 20 iul 2022, 14:55
Vor începe procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti, iar pentru aceasta se va organiza o licitaţie în februarie.

Primarul Capitalei a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că Primăria va începe procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti. În februarie va avea loc o licitaţie deschisă atât firmelor de construcţii româneşti, cât şi celor din europa.

Încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti

Astăzi, într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan, a anunţat că vor începe lucrările pentru schimbarea reţelei de termoficare din Capitală.

"Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. Este vorba de 60 de km de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro și de 200 de km de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane.

De aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de foate firmele serioase din piața românească și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională.", 
a declarat Primarul Capitalei.

Primarul general al Capitalei a cerut ajutorul tuturor firelor de construcţii, atât de la noi din ţară, cât şi din europa, pentru ca lucare să fie gata în timp util.

Licitaţia se va organiza începând cu luna februarie.

Citeste si: Nicușor Dan, vești proaste: "Suntem pe marginea prăpastiei" Ce decizie importantă a luat primarul Capitalei?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Vom schimba modul de lucru, în sensul că, așa cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp și în schimb vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuție

Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie. Începem în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situația în care să ne confruntăm cu aceste probleme din momentul

în care suntem cu șantierele începute.",  a mai precizat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a mai precizat că mâine, de la ora 16:00, va avea o primă discuţie cu constructorii, iar o a doua discuție va avea loc marți, 26 ianuarie, tot de la ora 16.00. 

"Pentru întâlnirea de mâine am chemat 8 mari firme de construcții. Toate au confirmat. Discuția nu este limitată la aceste companii.

Atât discuția de mâine cât și cea de săptămâna viitoare va fi deschisă pentru firmele serioase de construcții din România. Cei care doresc să participe la aceste discuții sunt rugați să trimită un mesaj, email, telefon, adresă scrisă către Primăria Capitalei, cabinetul primarului general”, a declarat Nicușor Dan.

Citeste si: Nicușor Dan, avertisment dur: "O să urmeze o iarnă foarte grea..." Ce îi așteaptă pe bucureșteni?