Carantină totală până pe 15 februarie! În ce ţară se va lua măsura

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 20 iul 2022, 16:35

Reglementările pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus continuă. O nouă ţară europeană a intrat în carantină totală.

Angela Merkel intenţionează să extindă lockdown-ul până la 15 februarie, potrivit reuters.com. Cancelarul german se va întâlni cu şefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie definitivă. Carantina totală a dus la închiderea majorităţii magazinelor şi a şcolilor. În plus a adus şi introducerea altor restricţii.

Lockdown până în 15 februarie

Pe 25 ianuarie va avea loc o rundă de discuţii între cancelarul Germaniei şi reprezentanţii celor 16 landuri, cu privire la prelungirea carantinei totale.

Mutaţiile SARS-CoV-2 care îl fac mai transmisibil,  au fost deja confirmate în Germania.

Au fost închise şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale. Măsurile au devenit din ce în ce mai restrictive, începând din noiembrie.

Peste 2,05 milioane de persoane au contractat noul coronavirus în Germania, până în prezent. Dintre aceştia 47.622 au decedat. Luni, 18 ianuarie, au fost raportate 11.369

de noi cazuri şi 989 decese în 24 de ore.

Autorităţile gemane şi-au propu ca obiectiv să scadă rata de infectare la sub 50 a numărului de infecţii raportate la 100.000 de persoane pe o perioadă de şapte zile. Mai multe districte din nordul Germaniei au atins deja acest nivel.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Câte mutații are virusul SARS-CoV-2 până acum? Dr. Radu Ţincu: „Vaccinul poate deveni inutil“

Cum combate Germania răspândirea Coronavirusului

Șeful statului german, Franck-Walter Steinmeier a reiterat faptul că telemunca este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a reduce numărul de infectări. Germania se pregătește pentru un nou val de îmbolnăviri.

„Trebuie să reducem contactele în domeniul muncii (…), acest lucru este mai necesar ca niciodată”, a spus Franck-Walter Steinmeier (social-democrat), în cadrul unei întâlniri cu partenerii sociali la Berlin.

Citeste si: Mai multe regiuni din Italia vor intra din nou în carantină de luni! În ce regiuni se va impune această măsură

„Nu este întotdeauna ideal, dar aceasta protejează cu siguranţă împotriva infecţiilor. Este recomandată telemunca.”, a concluzionat el.

Citeste si: O asistentă medicală de 41 de ani a murit, din cauza infectării cu COVID-19. A încercat să se trateze acasă