Se redeschid şcolile? Hotărâre de ultimul moment! Ministrul Educatiei a dat toate detaliile

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 25 ian 2021, 16:43
Se redeschid şcolile ? Ce decizie s-a luat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit despre cea mai râvânită întrebare a părinţilor şi elevilor. Se redeschid şcolile? Ministrul a dat toate detaliile.

Ministrul Sănătăţii a vorbit în premieră despre redeschiderea şcolilor şi a spus că suţine ideea conform căreria şcolile ar trebui să se redeschidă în Bucureşti. 

Se redeschid şcolile în Capitală?

Vlad Voiculescu a spus că redeschiderea şcolilor ar trebui să aibă loc, chiar dacă oamenii se testează într-un număr foarte mic.

"În Capitală da, cred că în momentul acesta putem să ne gândim la scenariul acesta.

(…) Astăzi, în București au fost făcute 1.366 de teste antigen, iar PCR nu le am aici. (…) E ridicol de puțin, știm că este răspândit, nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a mai precizat Voiculescu.

Redeschiderea şcolilor se va face pe baza unor statistici

Ministrul Sănătăţii, a precizat că redeschiderea şcolilor se va face pe baza unor statistici.

Acestea nu reprezintă neapărat situaţia reală din ţara noastră, ci se poate observa şi din testele pentru COVID-19 pe care puţini oameni le fac.

"Foarte mulți români recurg la testele rapide, care nu se raportează încă în întregime. Mecanismul este greoi pentru că trebuie schimbată platforma informatică. (…)

Nemaifiind atât de surpinzător ca la începutul pandemiei, știu și eu cazuri de persoane care nu s-au mai dus să se testeze, ci mai degrabă au așteptat dacă au simptome sau dacă ar trebui să meargă la spital.

Nici anchetele epidemiologice nu ajung la ei și cu anchetele epidemiologice e altă discuție,” a spus ministrul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Astăzi se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri

Va fi nevoie de o strategie clară în momentul în care se vor redeschide şcolile

Vlad Voiculescu, a precizat că va fi nevoie de o strategie clară, pe care autoritățile să meargă atunci când elevii vor reveni pe băncile școlii. 

„Ce încercăm să facem, vom avea protocoale de testare pentru elevi, odată ce vom avea un motiv să credem că testarea este necesară într-o clasă. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată.”, mai spune ministrul.

Se pare că data de 8 februarie, când se preconiza că şcolile se vor redeschide, rămâne în continuare o dată instabilă, până la momentul în care se va lua o hotărăre clară.

Astfel, elevii vor continua studiile în mediul online, până la o decizie oficială.

Semestrul doi din anul şcolar ar putea începe tot îm mediul online, şansele ca elevii să meargă fizic la şcoală sunt în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus care se înregistrează zilnic.

Citeste si: Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul