Vestea momentului pentru milioane de elevi! Ce spune premierul despre redeschiderea şcolilor

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 26 ian 2021, 12:58
Cand se vor intoarce elevii in banci, potrivit anunutului primului ministru

Prim ministrul Florin Cîţu a venit cu lămuriri în ceea ce priveşte planul autorităţilor de a redeschide cât mai curând unităţile de învăţământ.

Premierul Florin Cîțu  a adus detalii noi cu privinţă la redeschiderea școlilor. El a subliniat că Guvernul doreşte să readucă sistemul educaţional în formatul tradiţional, însă decizia va depinde de evoluţia pandemiei coronavirus. Trebuie să se evite situaţia în care s-ar pune presiune pe sistemul sanitar din România.

Ce a declarat premierul despre redeschiderea şcolilor

Premierul Florin Cîţu  a precizat luni că decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată de abia pe 2 februarie, după o nouă serie de dezbateri.

Prim ministrul a mai menționat că doreşte ca școlile să fie redeschise, însă contează care este situaţia din punct de vedere epidemiologic. „Pentru că nu pot fi relaxate prea mult condiţiile şi apoi să fie o presiune pe sistemul de sănătate”, a precizat Cîțu.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei.

Vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise școlile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”
, a afirmat Florin Cîţu la Parlament.

Posibilă relaxare a restricţiilor, după vaccinare

Potrivit lui Cîţu, campania de vaccinare ar putea duce la o relaxarea a restricţiilor în perioada următoare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Repet, cu o campanie de vaccinare care merge bine în România, în ciuda tuturor criticilor, putem să gândim că în perioada următoare vom relaxa aceste condiţii”, a menţionat Cîţu.

Propunerea PSD pentru redeschiderea școlilor

Vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, a spus săptămâna trecută că s-a întâlnit cu ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Victor Negrescu a menţionat că propunerile PSD în ceea ce priveşte redeschiderea școlilor au fost prezentate primului ministru.

Europarlamentarul a cerut şi alocarea unui buget mai mare pentru educaţie şi a 10% din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă.

Citeste si: Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul

„PSD face o opoziţie constructivă, vine cu proiecte, nu venim cu scandal, venim cu soluţii şi ne aşteptăm ca ele să fie implementate.

Sper ca cele discutate, agreate să fie implementate. Bugetul pentru educaţie trebuie extins şi Planul Naţional de Rezilienţă să cuprindă alocări adecvate. (…) Din discuţia purtată am ajuns amândoi la un acord, că trebuie să avem această creştere a bugetului. De cealaltă parte, cred că există un acord pe necesitatea de a redeschide școlile de îndată şi de a pregăti în mod detaliat acest proces”, a afirmat Negrescu, la o conferinţă de presă.

Citeste si: Anunţ important pentru părinţi şi elevi! Ce a decis Ministrul Educaţiei, în legătură cu redeschiderea şcolilor