Anunt pentru românii cu pensii de 1.000 de lei! Hotărârea a fost luată de Guvern in urma cu putin timp

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 21 iul 2022, 02:05
Lovitura pentru pensionari!

Românii care încasează pensii de 1.000 de lei ar putea ajunge în pragul sărăciei, în urma deciziei pe care Guvernul a luat-o. Este o lovitură cruntă pentru pensionari.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu anunță o perioadă grea pentru cei care au pensii de 1.000 de lei. Hotărârea luată de Guvern este o lovitură cruntă pentru pensionarii care încasează aceste pensii.

Lovitură pentru românii care au pensii de 1.000 de lei

Preda Nedelcu, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, este de părere că propunerea Guvernului de indexare a pensiilor cu 3% reprezintă o umilire a milioanelor de pensionari din ţară.

Lovitura cu adevărat dificilă este în cazul celor care încasează o pensie de 1.000 de lei, această indexare reprezintă o ”jignire” și totodată o umilire fără precedent la adresa pensionarilor. Cei care încasează pensii de 1.000 de lei se vor descurca mult mai greu, dacă decizia Guvernului va fi pusă în aplicare.

“Am decis să atragem atenţia Guvernului în acest mod, ieşind în stradă, pentru a cere încă o dată, în mod foarte clar, să fie majorate pensiile aşa cum prevăd legile astăzi în vigoare.

Am cerut şi cerem în continuare ca valoarea punctului de pensie să se majoreze cu 40%, respectiv anul acesta să ne dea diferenţa de 26% pentru a completa ceea ce s-a acordat anul trecut. Sunt milioane de pensionari care au pensii mici, până în 1.000 de lei.
Suntem în dezacord cu Ministerul Muncii, cu Guvernul, care a sugerat la un moment dat să indexeze pensiile cu 3%. Nu putem accepta.
Asta ar însemna o jignire, o umilire a milioanelor de pensionari din ţara asta. Noi ne-am adresat guvernanţilor, reamintindu-le că sunt fiii şi nepoţii pensionarilor, şi le-am cerut să nu îi umilească pe pensionari, să le acorde drepturile legale care au fost stabilite prin lege”
, a declarat Preda Nedelcu, pentru Agerpres 

Citeste si: Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Legea a fost admisă

Ce soluţii se pot aplica în cazul indexării acestor pensii

Preşedintele FNPR a mai subliniat că o parte dintre contribuţiile angajaţilor, care ar trebui să ajungă la bugetul de asigurări sociale, nu ajung acolo. Acesta a mai amintit că a transmis deja o scrisoare către ministrul Muncii, Raluca Turcan, în care se explică foarte clar punctul de vedere al FNPR cu privire la situația pensionarilor. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, banii care urmau să fie încasați de ANAF, potrivit președintelui FNRP, aceste sume nu au fost încasate. 

“Era bine, dacă n-am fi fost forţaţi de atitudinea Guvernului, să nu ieşim în stradă. Suntem oameni în vârstă, sunt pensionari care suportă cu greu deplasarea în stradă şi totuşi o fac, pentru că nu suntem mulţumiţi de felul cum suntem trataţi.

Am transmis o scrisoare deschisă pentru ministrul Muncii, în care explicăm în detaliu punctele noastre de vedere în legătură cu ceea ce se întâmplă azi cu pensionarii şi cu punctul de vedere al Guvernului, că nu sunt resurse financiare pentru a acorda majorările pe care noi le solicităm.

Citeste si: E oficial! Se schimbă vârsta de pensionare pentru acești români! Klaus Iohannis dă explicații

Noi am folosit date din execuţia de cont a bugetului de asigurări sociale, de la Casa de Pensii, din care rezultă o sursă de majorare: 10 miliarde de lei din contribuţiile plătite de angajaţi nu au fost virate în contul bugetului de asigurări sociale. ANAF-ul nu a încasat aceste sume, ci, dimpotrivă, pe unii i-a scutit să plătească datoriile pe care le aveau faţă de bugetul de asigurări sociale”, a menţionat Nedelcu.

Pensiile private obligatorii nu aduc beneficii sistemului

Preşedintele organizaţiei de pensionari, a mai adăugat că sistemul pensiilor private obligatorii nu aduce beneficii pentru angajaţii care contribuie la el.

“De asemenea, nu suntem de acord nici cu miliardele de lei care se virează pentru Pilonul 2 de pensie. Angajaţii cărora li se ia cu forţa bani din contribuţia pentru fondul de pensie şi se virează la fondurile private nu câştigă nimic din asta. Au mai fost câteva ţări din Europa care au aplicat acest sistem, Pilonul 2, şi care au renunţat la el, pentru că nu este avantajos pentru nimeni”, a mai declarat preşedintele FNRP.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.