Ministerul Sănătății, anunțul momentului despre deschiderea școlilor: „Elevii care revin la cursuri vor trece prin...” Ce măsuri vor fi luate?

Autor: Amalia Georgescu
Ministerul Sănătății, informații despre deschiderea școlilor
Sursa: unsplash

Ministerul Sănătății vine cu precizări referitoare la deschiderea școlilor din 8 februarie. Ce ar trebui să știe părinții și elevii?

Deschiderea școlilor este analizată în detaliu de autorități, inclusiv de reprezentanții Ministerului Sănătății, astfel încât revenirea în instituțiile de învățământ să se facă fără ca sănătatea profesorilor și elevilor să fie pusă în pericol. Ce s-ar putea întâmpla începând cu data de 8 februarie?

Ministerul Sănătății, noi informații despre deschiderea școlilor 

Deschiderea școlilor ar urma să se facă începând cu data de 8 februarie, însă până în prezent, autoritățile nu au luat o decizie clară în acest sens.

Potrivit informațiilor oficiale, se pare că pe 2 februarie va fi luată o hotărâre, însă până atunci, reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut o serie de precizări referitoare la acest subiect.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat că dacă școlile se vor deschide începând cu 8 februarie, elevii și profesorii vor trece printr-un triaj epidemiologic, astfel încât să fie înlăturat orice risc de răspândire a noului coronavirus în comunitate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Triajul îl va face asistentul medical, pentru că această măsură de triaj epidemiologic este recomandată și în prezent, a fost recomandată și înaintea pandemiei de COVID în școli, dar ne bazăm în primul rând pe sprijinul părinților care nu trebuie să trimită un copil cu

simptomatologie respiratorie sau digestivă la școală. (…) Acolo unde există medic, va fi medic școlar, unde e asistentă, va fi asistentă școlară care va face triajul respectiv. Se adaptează triajul în funcție de personalul pe care îl au la dispoziție. Avem filtrul profesorilor, filtrul părinților, de asemenea avem filtrul asistenților comunitari care au pregătire medicală și care se pot implica inclusiv în activitatea de testare.”, a precizat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit libertatea.ro .

Citeste si: Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul

Mai mult decât atât, având în vedere contextul actual, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a îndemnat pe părinți ca la cel mai mic semn de boală să le permită copiilor să rămână acasă. Ministrul Sănătății a subliniat că în situația în care un copil prezintă simptome de boală, acesta nu ar trebui să meargă la școală pentru a nu exista riscul de a-și îmbolnăvi colegii, dar și pentru a preveni ca starea

lui de sănătate să se agraveze.

Citeste si: Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”