Bine antrenați în taina ospitalității, bucovinenii i-au fermecat pe George și Andreea, care abia așteaptă să vă împărtășească povestea gustului desăvârșit și-a unor plaiuri de legendă din dulcea Bucovina! Sâmbătă, 30 ianuarie, la ROventura, de la ora 15:0

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 ian 2021, 12:38
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu Foto(5)
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Bucovina, la ROventura, sambata, de la ora 15:00

Începută la Sanctuarul Cacica, aventura ROventura ajunge săptămâna aceasta la Mălini, pe urmele unora dintre cele mai bune bucate tradiționale din Bucovina! 

Înainte de a porni în căutarea unor noi locuri de "desfrâu" culinar bucovinean, George Mihai și Andreea Stravoiu trec pragul astăzi sanctuarului Cacica, așa cum îi spune frumoasei bazilici recunoscute de însuși Papa Ioan Paul al Doilea, ca unul dintre cele mai importante lăcașe de cult catolic din Europa.

George Mihai si Andreea Stravoiu va prezinta o noua destinatie de poveste!

Ridicată în stil neo-gotic, din piatră cioplită și cărămidă roșie, biserica e un veritabil monument de arhitectură, care îi uimește pe pelerini.

Dacă pe vremuri, ajungeau aici polonezi și ucraineni, în căutarea unui rost, astăzi, Cacica e căutată de turiști sau de pelerini, în căutare de hrană duhovnicească.

George și Andreea au plecat de la sanctuarul Cacica încărcați de hrană pentru suflet, cale de vreun ceas, până la Mălini, unde vor găsi deopotrivă și hrană îndestulătoare, pentru trup.

La Mălini poți vedea cu ochiul liber, de la an la an, cum se naște o stațiune turistică.

Despre Filuță s-a dus vestea în toată țara. Gurmanzii îndeosebi dar nu numai ei, abia așteaptă s-ajungă la el. Omul știe, ca nimeni altul, să le potolească setea, să le ostoiască foamea și să le umple sufletele cu povești.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bucătăria bucovineană e printre cele mai bogate, gustoase și generoase din țară iar aici, la Filuță, se mănâncă întocmai ca odinioară. Aici e inima stațiunii Mălini, esența acestui loc e bucătăria tradițională. Mâncarea, prieteni, îi face pe cei mai mulți dintre călători să-și îndrepte pașii spre pensiunea Filuță.

Citeste si: ROventura ajunge în inima de sare a Bucovinei, la Cacica! George Mihai și Andreea Străvoiu vă spun povestea uneia dintre cele mai vechi exploatări de sare din România, sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 15:00, la Kanal D!

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Neamț – Olimpul Moldovei

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.