Noi restricții în Bulgaria. Ce trebuie să facă persoanele care intră pe teritoriul țării?

Autor: Amalia Georgescu
Restricții la granița Bulgariei din cauza noii tulpini a coronavirusului
Sursa: PixaBay

Pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului, autoritățile din Bulgaria au impus noi restricții. Ce ar trebui să știe persoanele care vor să intre pe teritoriul țării?

Noua tulpină a coronavirusului provoacă îngrijorări, având în vedere că se poate răspândi cu rapiditate, astfel că multe țări se gândesc să introducă noi restricții, printre ele și Bulgaria. Ce decizie au luat autoritățile bulgare?

Anunț oficial! Ce restricții se aplică în Bulgaria începând cu data de 29 ianuarie?

Pentru a preveni apariția focarelor de îmbolnăvire cu noua tulpină a coronavirusului, reprezentanții autorităților din Bulgaria au decis să introducă noi restricții la granița țarii.

Astfel, aceștia au anunțat că începând cu data de 29 ianuarie, toate persoanele care vor să intre pe teritoriul Bulgariei trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ. 

Citeste si: Focar cu noua tulpină de COVID-19 la o școală din București? Câte cazuri noi sunt și ce se întâmplă cu deschiderea școlilor?

Majoritatea țărilor au anunțat că iau în calcul impunerea unor măsuri stricte pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

După ce Israelul și-a închis granițele, iar Germania a anunțat că intenționează să anuleze toate zborurile internaționale, acum, Bulgaria a precizat că toți cei care vor să intre în țară trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ. Autoritățile sanitare bulgare au subliniat că testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în țară, potrivit digi24.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Măsura urmează să intre în vigoare pe data de 29 ianuarie 2021 și se va păstra până la sfârșitul lunii aprilie. Excepție de la regulă fac șoferii de camioane, autobuze sau echipajele avioanelor. În cazul cetățenilor bulgari, dacă nu vor prezenta un test Covid-19 negativ, aceștia vor fi nevoiți să intre în carantină pentru o perioadă de 10 zile. 

Decizia de a impune noi restricții vine după ce în Bulgaria au fost înregistrate opt cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină a coronavirusului.

De teamă că tulpina din Marea Britanie a coronavirusului ar putea da naștere unui nou val de îmbolnăviri, având în vedere că este mult mai contagioasă, autoritățile au decis să introducă obligativitatea prezentării unui test COVID-19 negativ la intrarea în țară.

Citeste si: Noua tulpină Covid din Marea Britanie a ajuns și în România! Cine este primul pacient confirmat