Berea artizanală şi avantajele ei

Author: Oana Iosif
Actualizat: 21 iul 2022, 06:40

Cei care apreciază modul de producere al berii, pot să se bucure oricând de gusturile diferite şi de aromele bine proporţionate ale berii artizanale.

Berea artizanală este realizată cu atenţie, folosind reţete vechi sau folosind reţete inovatoare. Iată care sunt caracteristicile berii artizanale şi câteva informaţii legate de aceasta:

  1.     Berea artizanală este realizată de către oameni pasionaţi, care dăruiesc atenţie şi dedicaţie

Berea artizanală este realizată de oameni care sunt complet dedicaţi acestui demers al fabricării de bere. Ei doresc să aducă multă calitate celor care savurează băuturile şi produc de obicei cantităţi mai mici decât marile lanţuri şi fabrici de bere. Pasiunea îi determină să vină cu multe acţiuni menite să construiască cea mai bună bere. De aceea este important de ştiut că berea artizanală este foarte apreciată. În lume există foarte multe micro-berării care produc bere artizanala de calitate şi care se remarcă prin ingredientele de calitate folosite sau prin modul de procţie în sine.

2. Berea IPA are cantiate mai mare de hamei

Berea IPA este recunoscută pentru gustul său deosebit. Ea este consumată de foarte mulţi tineri, dar şi de către alt target de vârstă. Este recunoscută pentru cantitea mare de hamei, care îi adaugă un plus legat de rezistenţă. Aşadar, berea de acest tip poate să fie transportată la distanţe mai mari până la termenul de expirare. Ea a fost iniţial realizată de către englezi, care doreau să reuşească să transporte cantităţi mari în India.

3.  Berea artizanală poate uneori să folosească secrete ale reţetelor vechi

Modul de preparare al berii este foarte important pentru ca ea să aibă calităţile binecunoscute. Aşadar, este bine ca fabricanţii de bere să folosească secretele vechilor berari, dacă pot avea acces la acestea. De multe ori sunt utilizate reţete vechi, transmise din tată în fiu sau găsite în rândul celor pasionaţi de bere. Este o artă care merită să fie transmisă mai departe.

4.  Alteori, berea artizanală este inovativă, cu gust deosebit şi ingrediente noi adăugate

Desigur, berea artizanală este realizată permanent şi după reţete noi, actuale, în combinaţii deosebite de ingrediente. Aşadar, la o micro-berărie se poate găsi şi bere cu gust actual, contemporan, special.

5.     Berea artizanală foloseşte întotdeauna ingrediente de calitate

Ingredientele berii artizanale sunt întotdeauna de cea mai bună calitate. Acest lucru se întâmplă pentru că cei care o produc sunt cu adevărat pasionaţi de bere şi doresc să aducă unui consumator o experienţă gustativă deosebită. De aceea este oricând recomandată încercarea noilor tipuri de bere artizanală.