Sorin Cîmpeanu a spus într-o conferință de presă la câte cazuri de COVID se suspendă cursurile la școli, licee și gradinițe.
Citeste si: DECLARAŢIE pe propria răspundere pentru părinţii cu copii de şcoală! Cum trebuie să o completeze parinții
La câte cazuri de COVID se suspendă cursurile în școli?
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri, într-o conferință de presă că se vor suspenda cursurile în momentul în care va fi confirmat un caz la o clasă din învăţământul primar
"Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, după consultarea DSP/DSPMB, cu aplicarea prevederilor art. 9 alin (4) din Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 5.447/2020."
În cazul claselor din învăţământul gimnazial, liceal sau profesional, cursurile se suspendă la două cazuri confirmate.
"În învățământul gimnazial și liceal, lucrurile sunt puțin diferite: la apariția primului caz se va declanșa o anchetă epidemiologică.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
"DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacţii direcţi ai cazurilor confirmate şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar", se arată în ordinul comun.
Totodată, în cadrul universităților, decizia se va lua separat de conducerea instituțiilor în consultarea senatului universitar, potrivit Digi24.
Ce se întâmplă cu profesorii?
Profesorii care se îmbolnăvesc cu virusul SARS-CoV-2 au obligația de a anunța conducerea unităţii de învăţământ, iar aceștia vor informa DSP/DSPMB.
În urma anchetei epidemiologice, DSP/DSPMB va stabili care sunt persoanele care au luat contact cu aceștia şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ.
Citeste si: Şcoli închise!!! Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”
Mai mult, personele care au afecțiuni cronice precum diabetul zaharat sau imunitate deficitară, pot aduce o adverință de la medic sau de la medicina muncii pentru a face dovada afecțiunii și vor fi scutiți de la orele la clasă. Această regulă se aplică și profesorilor vârstnici, iar aceștia vor fi nevoiți să își desfășoare activitatea în mediul online.