Ieftine și bune. 4 laptopuri recomandate pentru școala online

Author: Oana Iosif

Anul 2020 a trecut, dar școala online continuă. Ceea ce, pentru mulți părinți, înseamnă o nouă serie de cheltuieli după sărbători. Vestea bună este că un laptop nou, cu performanțe decente, nu trebuie neapărat să-ți dea bugetul peste cap. Pe de-o parte, poți alege să cumperi un laptop în rate. Iar ca să fie investiția și mai ușoară, te poți orienta către unul dintre modelele accesibile ca preț, dar care primesc, de multe ori, recenzii excelente. Iată patru dintre aceste modele.

ASUS W202

Gândit special ca o platformă de învățare, modelul W202 de la ASUS nu este cel mai performant laptop din lume. Dar nici nu trebuie să fie. Vine echipat cu un procesor Intel de ultimă generație și cu sistemul de operare Windows 10 deja instalat. Adică e gata de treabă din momentul achiziției. O altă specificație importantă, poate chiar crucială în condițiile actuale, este platforma Wi-Fi ultra rapidă, care asigură conexiuni rapide și stabile pentru cursurile online. Design-ul este și el gândit pentru utilizatorii novici sau neatenți, pentru că marginile și colțurile cu finisaje din cauciuc oferă protecție împotriva șocurilor inerente.

Dell Latitude 3510

Ceva mai sus pe scara prețului, dar și pe cea a performanțelor, se află modelul Latitude 3510 produs de compania Dell. Laptopul se laudă cu multe specificații bune, cum ar fi procesorul Intel Core i7, design-ul subțire și elegant sau conectivitatea generoasă, datorită porturilor USB, HDMI, Jack și RJ-45 (pentru cablul Ethernet). Dar poate cea mai impresionantă caracteristică este platforma Dell Optimizer, gândită ca un AI (Artificial Intelligence), care îți învață obiceiurile de lucru pentru a se adapta nevoilor tale. La acest capitol încadrăm și funcția Intelligent Audio, care ajustează automat zgomotul de fundal și procesează sunetul pentru conferințe video de cea mai bună calitate.

LENOVO IdeaPad 3

Cei de la Lenovo au știut mereu cum să găsească echilibrul optim între performanțe de top și prețuri accesibile. Iar modelul IdeaPad 3 nu face excepție. Pentru puțin sub 2500 de lei, primești 4GB RAM, hard disk de 256GB SSD, un procesor Intel din generația a 10-a și chiar un Windows 10 Home gata instalat. Toate condițiile pentru cursuri la distanță în condiții bune. La care se adaugă și tastatura numerică (binevenită în orele de matematică) și ecranul tactil (o funcție opțională, dar mai practică pentru utilizatorii de vârste mici).

ASUS X543MA

Cu creșterea în vârstă, necesitățile tehnologice nu se mai rezumă la suita Microsoft și alte câteva aplicații. Copiii mai mari au nevoie de un laptop cu performanțe multimedia bune. Iar X543 de la ASUS pare o soluție potrivită. Producătorul îl descrie drept „laptopul ideal pentru utilizare zilnică și divertisment”. Ceea ce, în termeni ceva mai cotidieni, înseamnă cu nu te va impresiona dacă rulezi jocuri de ultimă generație, dar nici nu te va lăsa la greu când ai 7 programe deschise, dintre care două fișiere video, un „.ppt” și un browser cu multe tab-uri deschise.

 

Indiferent ce laptop alegi pentru copilul tău sau pentru tine, ține minte că prețul este relativ. Important e să alegi un model cu performanțe bune, pe care să-l poți folosi pentru mult timp. Iar dacă eticheta arată cifre mai mari decât cele din planurile tale, apelează la CardAvantaj. Un card de credit cu peste 9500 de parteneriate în România, care-ți permite să împarți aproape orice achiziție în rate.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.