În timp ce alte țări au renunțat la restricții și au încercat să revină, pe cât posibil, la o viață cât mai aproape de normal, reprezentanții autorităților din Franța au anunțat că au luat decizia de a prelungi starea de urgență încă 4 luni începând de acum, mai exact până pe 1 iunie 2021. Care este motivul pentru care francezii doresc în continuare impunerea unor restricții dure?
Ce măsuri vor fi luate în Franța în timpul stării de urgență?
Franța este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus și de teama că noile tulpini apărute ar putea da naștere unui nou val de îmbolnăviri, autoritățile au decis să prelungească starea de urgență pentru încă patru luni. Astfel, Franța se va afla în stare de urgență până la data de 1 iunie 2021, după cum au confirmat reprezentanții autorităților.
Decizia finală a fost luată după ce Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat în cursul ședinței de marți seară, 9 februarie 2021, prelungirea stării de urgență sanitară. Hotărârea a fost aprobată cu 278 de voturi pentru și 193 de voturi împotrivă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Șapte localități din Ilfov, în scenariul roșu. Când intră restricțiile în vigoare
În timpul stării de urgență sanitară, autoritățile din Franța vor avea posibilitatea de a impune noi restricții severe, printre care se numără și restricțiile ce țin de deplasarea cetățenilor între anumite zone. În momentul de față, în Franța există o interdicție legată de circulația pe timpul nopții, astfel că francezilor le este interzis să își părăsească locuințele după ora 18:00, excepție de la regulă făcând urgențele sau situațiile speciale în care se impune deplasarea în afara domicilului, potrivit digi24.ro .
Specialiștii au precizat că decizia de a prelungi starea de urgență sanitară a fost luată pentru a ține sub control pandemia de coronavirus care a făcut o mulțime de victime în Franța. În prezent, numărul celor care se îmbolnăvesc de COVID-19 este în creștere în Franța, lucru care i-a determinat pe oficiali să adopte măsuri stricte. Cel mai recent bilanț arată că până în prezent, 3,4 milioane de francezi s-au infectat cu noul coronavirus şi 79.572