A murit Larry Flint! Fondatorul Hustler avea 78 de ani

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 21 iul 2022, 16:25
Larry Flint

Larry Flint, fondatorul celebrei reviste pentru adulți Hustler, a murit la vârsta de 78 de ani.

Larry Flint a decedat în somn, informează BBC, citându-l pe managerul lui Larry Flint.

Potrivit fratelui lui Larry Flint, moartea antreprenorului american a fost cauzată de o insuficiență cardiacă.

Larry Flint se afla în scaunul cu rotile din 1978. Antreprenorul american a fost împușcat atunci de Joseph Paul Franklin, care a intenționat să îl omoare. Autorul atentatului asupra lui Larry Flint a fost executat în 2013, după mai multe crime comise.

La data de 7 martie 1978, după ce ieșise de la tribunal, având un proces în care era acuzat de obscenitate, Larry Flint și avocatul său, Gene Reeves Jr., au fost împușcați de către Joseph Paul Franklin. Flint a scăpat cu viață în urma atentatului, însă a rămas imobilizat în scaunul cu rotile.

O viață de film

Povestea lui Larry Flint e una demnă de film.

De altfel, viața lui a și stat la baza filmului "The People vs Larry Flint" (1996), tradus "Scandalul Larry Flint". Larry Flint a fost jucat în film de către Woody Harrelson.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Filmul relatează episoadele de bază din viața lui Larry Flint, începutul succesului acestuia cu Hustler, atentatul asupra vieții sale, dependența de heroină a lui Larry Flint și moartea soției sale, Althea Leasure.

Larry Flint a devenit dependent de heroină după atentatul asupra vieții sale, apelând la drog pentru a face față durerilor insuportabile. Fondatorul Hustler a renunțat, în cele din urmă, la drog, spre deosebire de soția lui, Althea, care a fost dependentă până la finalul vieții.

Althea Leasure și-a pierdut viața accidental, prin înnecare, episod care apare și în filmul "Scandalul Larry Flint".

Succesul lui Larry Flint cu Hustler s-a datorat unor imagini cu Jackie Kennedy goală, pe care antreprenorul a dezvăluit că le-a achiziționat cu 30.000 de dolari. Imaginile au apărut într-un moment în care revista avea mari probleme cu vânzările.  

Averea lui Larry Flint a fost estimată, la un moment dat, la 150 de milioane de dolari.

Printre pasiunile lui Larry Flint se număra și pokerul. Antreprenorul era cunoscut pentru că juca poker, atât cash, cât și turnee cu cei mai mari jucători profesioniști ai lumii, printre care John "Johnny World" Hennigan, Barry Greenstein, Ted Forrest, David Benyamine și chiar Phil Ivey, considerat cel mai bun jucător de poker din lume.

Citeste si: Doliu în muzica internațională! A murit un artist legendar!