Idei de cadouri de Dragobete pentru EA! Ce cadou îi poți face iubitei în această zi

Autor: Elena Padure
Actualizat: 22 iul 2022, 00:00
Ce cadou sa ii faci iubitei de Dragobete

Sărbătorile dedicate îndrăgostiților încă nu au luat sfârșit, în acest an. În 24 februarie urmează ziua de Dragobete.

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea autohtonă dedicată iubirii. În fiecare an, pe data de 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele, varianta națională a Zilei Îndrăgostiților sau Valentine's Day, împrumutată din tradiția americană. Dacă nu ați găsit încă un dar pentru persoana iubită, iată câteva idei de cadouri pentru iubită de Dragobete, pentru a-ți ușura căutările. 

Idei de cadouri Dragobete pentru iubită

Găsirea unui cadou perfect pentru persoana iubită de Dragobete  poate fi o provocare. Comandarea unui cadou online este o alternativă bună pentru a face economie de timp, dar și prentru a evita zonele aglomerate și cu posibil risc de răspândire a Coronavirusului. Câteva idei pentru cadouri de Dragobete pot fi jucării de pluș, parfumuri, ceasuri sau chiar obiecte comemorative, făcute de mână.  

Flori

Printre cele mai populare cadouri de Dragobete sunt florile. Vei merge la sigur dacă ști exact care sunt florile ei preferate. Nu uita să adaugi o felicitare în care să scri un mesajul de dragoste, pentru a adăuga o notă de persoanlitate darului.

Bomboane de ciocolată

Printre cele mai apreciate sunt dulciurile din ciocolată belgiană. Cu ocazia acestor zile speciale cofetarii se întrec în realizarea unor figurine, torturi și prăjituri în formă de inimă, deci poți alege dulciuri mai speciale.

Jucăriile de pluș, felicitările putea fi, de asemenea, o soluție bună pentru îndrăgostiții în pană de idei.

Citeste si: 8 cadouri inedite pentru el sau pentru ea de Valentine's Day

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Parfum

Unul dintre cele mai reuşite cadouri poate fi un parfum. Deşi ar putea fi dificil să găseşti unul adecvat fără să te sfătuieşti direct cu jumătatea ta, recenziile de pe internet pot fi un bun indicator al calităţii unui produs. 

Bijuterii

Bijuteriile sunt, de asemenea, un cadou inspirat pentru majoritatea femeilor. O brațară, un medalion sau o pereche de cercei ar putea suprinde plăcut persoana iubită.

Sărbătoarea de Dragobete ar putea fi ocazia perfectă pentru a-i oferi inelul de logodnă, dacă ați ajuns în momentul relației în care luați în considerare căsătoria. 

Citeste si: Când are loc Dragobetele, varianta românească a Valentine's Day

O excursie surpriză

Deşi restricţiile impuse de pandemie ne-au dat tuturor planurile de călătorie peste cap, există şi alternative pentru  o „evadare” de weekend, repectând normele de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului.

Puteţi merge fie la o pensiune din apropiere sau daca marea vă ete mai aproape, mergeţi să priviţi răsăritul pe plajă într-un mod inedit, pe timp de iarnă. Nu uitaţi să aduceţi cu voi cîteva pături în plus!

Mai mult, cuplurile care obişnuiesc să facă des călătorii împreuna s-ar putea bucura de o hartă personalizată care să conţină toate locurile în care au mers împreună.

Un cadou hand-made

Nimic nu spune atenţie ca un dar pentru care ai depus muncă personal, şi pe care l-ai pregătit cu mâinile tale. Poți să faci o cutie cu dulciuri sub formă de inimioară, cu dulciuri lor preferate. Alternativ, strânge mai multe fotografii cu voi și pune-le într-un album foto. Scrie mesaje senine pentru zile ploioase şi pune-le într-un borcan frumos decorat. Imaginaţia îţi este singura limită în acest caz. 

Ce sărbătorim, de fapt, de Dragobete

Potrivit tradiției populare, Dragobetele este sărbătoarea ținereții și a iubirii. Ea este celebrată de milioane de români pe 24 februarie. Pe vremuri, ziua reprezenta începutul anului agricol și uneori ziua ieșirii ursului din bârlog.

Citeste si: Cadou de Ziua Indragostitilor pentru EA! Impresionează-ți iubita cu un cadou inedit

Dragobete este o divinitate mitologică asemănătoare lui Cupidon. Se credea că el ar fi fiul Dochiei, un bărbat chipeș și iubăreț, considerat un „naș cosmic”. Dacii credeau că el oficia, la fiecare început de primăvară, nunta tuturor animalelor.

Citeste si: Când are loc Dragobetele, varianta românească a Valentine's Day