Un nou partid politic a apărut oficial în România! Ce nume neobișnuit are

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 22 iul 2022, 04:25
Un nou partid politic în România

Un nou partid politic a apărut oficial în România, după o decizie defnitivă a instanței.

Volt, primul partid progresist paneuropean, a apărut oficial pe scena politică din România, după ce Curtea de Apel București a luat pe 19 februarie decizia definitivă de a aproba solicitarea de înființare a acestei formațiuni politice.

Potrivit unui comunicat, "Volt Europa a luat naștere ca răspuns la tendințele antidemocratice, iliberale și populiste care amenință valorile comune europene și cărora facțiunile politice existente nu au reușit să le ofere răspunsuri și alternative credibile.

În 2017 au fost puse bazele noii mișcări politice, iar astăzi, fără fonduri, nume mari sau susținere politică, Volt este deja o mișcare cu mii de membri activi și simpatizanți în aproape fiecare colț al Europei".

Volt este deja înregistrat ca partid politic în 14 țări europene (Anglia, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia) și a participat la mai multe alegeri în respectivele țări.

„Credem că doar o Europă care acționează împreună poate rezolva provocările noastre comune. De aceea suntem încântați că Volt România este acum oficial un partid politic. Așteptăm cu nerăbdare să vedem Volt crescând în România și mai mult. Vrem să felicităm pe toată lumea din România pentru această completare a peisajului politic. Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor Volterilor din România care și-au dedicat timp și energie pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Reinier Van Lanschot, co-președinte Volt Europa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine este fondatorul Volt România

Printre membrii fondatori ai Volt România, partid care îi va face concurență USR-Plus, se numără Răzvan Ștefan Florea, inginer de software.

„Volt reprezintă împlinirea idealurilor mele personale în plan politic. Au fost momente când o mișcare paneuropeană a părut a fi înaintea vremii, însă cum ne-am fi putut descuraja atunci când știam că lucrăm pentru viitorul nostru european comun? Îi invit să ni se alăture pe toți acei români din țară și din diaspora, care doresc să pună umărul la crearea unui viitor al României și al Europei, ca parte a unei formațiuni politice care poate răspunde nevoii unei unități statele fără precedent”, a declarat Ștefan Răzvan Florea, membru cofondator al mișcării și partidului Volt România.

Cererea de înregistrare a Volt România a fost trimisă la Tribunalul București în ianuarie 2020 și a fost respinsă inițial de instanță. La Curtea de Apel București însă, în februarie anul acesta, cererea a fost admisă de magistrați, iar Volt devine oficial partid în România.

Citeste si: Accident tragic în fața Palatului Parlamentului! Un polițist de 30 de ani, aflat pe o motocicletă, a murit în urma coliziunii cu un autoturism