Premierul Florin Cîțu cere polițiștilor sa dea amenzi persoanelor care nu poartă mască! Ce masuri va mai lua Guvernul in urmatoarea perioada

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 04 mar 2021, 13:13

Premierul Romaniei solicita inasprirea masurilor de protectie anti-COVID, ca urmare a cresterii constante a numarului de noi cazuri de infectare din ultimele zile.

Premierul a acordat recent declaratii importante privind situatia actuala a pandemiei de coronavirus in Romania, in cadrul unui interviu pentru G4Media.ro. Florin Cîțu a vorbit despre faptul ca Guvernul a adopta un scenariu "optimist", in care principalul obiectiv este vaccinarea a 70% din populatie pana in luna iunie 2021, sau cel tarziu pana in luna septembrie 2021.

Premierul Florin Cîțu, despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania

De asemenea Premierul a mai mentionat si ca va solicita Ministerului de Interne ca politistii sa inceapa sa de masiv amenzi pentru nepurtarea mastii, asta dupa ce a observat din ce in ce mai multe cazuri de persoane care nu respecta aceasta regula pe strada sau in mijloacele de transport public.

"Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă.

Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție"
, a mentionat Florin Cîțu pentru G4Media.ro.

Totodata, Premierul Cîțu a mai spus in cadrul aceluiasi interviu, faptul ca poarta deja discutii cu expertii in legatura cu furnizarea in scoli a testelor rapide, pe baza de saliva, pentru ca elevii sa poata fi testati mai rapid. Dar si faptul ca Guvernul a decis sa trimita in Republica Moldova 200.000

de vaccinuri pana la finalul lunii aprilie 2021.

Intrebat de catre reporterii G4Media.ro daca Guvernul are in vedere pregatirea unor noi masuri mult mai drastice, avand in vedere cresterea numarului de infectari si a numarului de persoane internate la ATI, Premierul Florin Cîțu a raspuns ca urmareste zilnic evolutia pandemiei de coronavirus in tara noastra si analizeaza statisticile si trendurile raportate de Grupul de Comunicare Strategica.

Astfel ca deocamdata nu se gandeste la luarea de noi masuri ci doar vor incerca sa recurga la o supraveghere mult mai amanuntita asupra populatiei pentru a respecta regulile impuse in prezent, care au menirea de a mentine ne mentine la un nivel scazut al numarului de infectari.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"În fiecare zi mă uit la statistici și trenduri, să văd grupele de vârstă. Partea bună e că numărul mare de persoane pozitivate nu este dintre persoane în vârstă. E un lucru bun. Asta arată clar că strategia de a vaccina la început medicii și centrele de bătrâni a funcționat, a fost bună. Ce am observat e că nu noi am relaxat condițiile, ci oamenii încep să se relaxeze.

Mergi pe stradă și vezi foarte mulți oameni fără mască, deși în continuare e obligatoriu să porți mască. De aceea în fiecare ieșire publică transmit mesajul că purtarea măștii e obligatorie. Nu contează tulpina virusului, dacă ai mască – te protejează. Masca, dezinfectarea și distanțarea sunt cele trei lucuri elementare. Aceste lucruri ne-au salvat până acum. Eu cu asta aș corela de fapt creșterea cazurilor, nu cu deschiderea școlilor, deși am văzut o creștere a cazurilor la tineri, și e posibil să fie legat de școli. Totuși, dacă am purta mască în spațiul public și am respecta toate regulile, cred că am putea rămâne la un nivel scăzut.", a spus Florin Cîțu pentru G4Media.ro

Citeste si: Vaccinarea obligatorie în România? Florin Cîțu a dat vestea momentului

Citeste si: Florin Cîțu face anunțul momentului! Ce a făcut premierul in legatura cu vaccinul BioNTech/Pfizer

De asemenea, Premierul Romaniei a fost intrebat si daca ia in calcul impreuna cu colegii sai de la guvernare, un posibil lockdown, daca numarul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 va creste dramatic in zilele urmatoare. Iar Florin Cîțu a raspuns ca nu se gandeste sub nicio forma sa ia in calcul un lockdown deoarece asta ar insemna inchiderea economiei si implicit o ulterioara prabusire a situatiei economice din tara noastra, care oricum nu este una foarte buna in acest moment.

"Nu, în nici un caz nu luăm în calcul lockdown. Nici anul trecut, la 10.000 de cazuri zilnice nu am luat această decizie. E clar că putem lua măsurile bune și să păstrăm economia deschisă. Pentru mine e foarte important să păstrez economia deschisă. Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă. Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție.", a subliniat Florin Cîțu.