Cheesecake japonez- Ușor de preparat și extrem de pufos

Autor: Madalina Maftei
Cheesecake Japonez, usor de făcut

Ai poftă de ceva dulce și nu știi ce să prepari? Ți-am pregătit o rețetă de cheesecake asiatic extrem de ușor de făcut și foarte delicios.

Cheesecake-ul este un desert extrem de delicios pe care trebuie să-l pregătești măcar odată. Noi am venit în ajutorul tău cu o rețetă diferită a desertului, una asiatică. Iată cum poți pregăti un cheesecake japonez pufos și delicios.

Cum să prepari un cheesecake extrem de delicios?

Ingrediente

  • 60 g făină
  • 90 g unt
  • 13 albușuri
  • 130 ml lapte
  • 100 g crema de brânză
  • 8 galbenușuri
  • 60 g amidon
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahar

Citeste si: Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești și muntenești!

Mod de preparare

Prima dată se topește untul, împreună cu crema de brânză. După ce s-au omogenizat se toarnă laptele peste ele și se amestecă, pentru a se încorpora. Foarte important, aveți grijă să nu se înfierbânte foarte tare. Ia apoi cratița pe pe foc.

Mixează bine gălbenușurile, după care adaugă compoziția pe care ai luat-o de pe foc.

Trece făina prin sită, pentru a nu avea cocoloașe, și pune-o într-un vas. Adaugă peste ea și amidonul și omogenizează.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bate albușurile cu zahărul vanilat și cel clasic. După ce obții o compoziție ca de bezea, incorporează în mixul cu gălbenușuri. Important, incorporarea este bine să o faci în trei pași cu ajutorul unei spatule.

Pune într-o tavă rotundă hârtie de copt, pereții tavii să fie mai înalți. Ai grijă ca pereții să fie și ei acoperiți cu hârtie de copt. Toarnă compoziția în tavă şi coace la bain-marie.

Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade celsius. Prăjitura trebuie să stea la copt timp de 25 de minute. După aceea reduci temperatura la 140 de grade celsius şi mai ţii în cuptor în jur de 50-55 de minute.

Când s-a copt, scoți tava, lași la răcit puțin, apoi răstorni din tavă și îndepărtezi hârtia de copt. După ce s-a răcit complet îl puteți orna cu fructe și apoi îl puteți servi. 

Citeste si: 3 tipuri de plăcintă cu brânză. Unele rețete sunt vechi de peste 100 de ani