Noi restricții într-un oraș mare din România! De când intră în vigoare măsurile?

Autor: Amalia Georgescu
Un oraș mare din România a intrat din nou în scenariul roșu
Sursa: PixaBay

Încă un oraș mare din România a intrat în scenariul roșu. Au fost închise restaurantele, barurile și sălile de jocuri de noroc. Unde se aplică restricțiile?

În ultima săptămână, rata de infectare cu noul coronavirus a crescut alarmant în mai multe orașe din România, astfel că acestea au intrat din nou în scenariul roșu. Începând de miercuri seara, încă un oraș mare al României a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că a intrat în scenariul roșu. Ce restricții au intrat în vigoare?

Constanța, din nou în scenariul roșu. Ce restricții vor fi impuse în următoarea perioadă?

Numărul persoanelor care s-au infectat cu noul coronavirus  a crescut în ultima perioadă în orașul Constanța, astfel că rata de incidență COVID-19 a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. În acest context, autoritățile au fost nevoite să impună noi restricții, astfel că orașul Constanța a intrat din nou în scenariul roșu. La nivel de județ, reprezentanții autorităților au anunțat că rata de infectare este de 2,08 la mia de locuitori.

Încadrarea orașului Constanța în scenariul roșu presupune ca în următoarea perioadă, restaurantele să se închidă în interior și să poată funcționa doar terasele sau în sistemul de delivery. În plus, timp de 14 zile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor rămâne închise. Noile restricții au intrat în vigoare miercuri seara și vor fi valabile pentru o perioadă de două săptămâni.

„Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă, ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice

acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariuri, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete, după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv.”
, a anunțat Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, potrivit digi24.ro .

Citeste si: De ce nu vom mai putea ieși din case după ora 22:00? Premierul Florin Cîțu a explicat cum a fost luată decizia: „E o restricție minoră, având în vedere...”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește funcționarea școlilor, cursurile se vor desfășura în sistem hibrid, ceea ce înseamnă că elevii din anii terminai vor veni la cursuri prin rotație.

„Şcolile, prin modificarea la sfârşitul săptămânii trecute a ordinului 3.235, vor funcţiona şi la depăşirea pragului de trei la mie până la depăşirea unui prag de şase la mie, dar într-un sistem hibrid, în sensul în care copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din ciclul primar, precum şi cei din ani terminali vor veni la şcoală, cu menţiunea că cei din anii terminali vor aplica

acel sistem hibrid în sensul în care jumătate din ei vor fi prezenţi fizic la cursuri, ceilalţi în sistem online.”, a adăugat Prefectul judeţului Constanţa.

Citeste si: ULTIMA ORĂ! S-au suspendat orele în mai multe școli, din cauza COVID-19! Elevii nu mai merg la școală!