Premierul Florin Cîţu, vești proaste pentru bugetari! Ce se va întâmpla cu salariile lor anul viitor?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 iul 2022, 14:20
Salariile bugetarilor vor fi înghețate și anul viitor
Sursa: Instagram

Premierul Florin Cîţu vine cu vești proaste pentru cei care lucrează în sectorul bugetar. Ce anunț a făcut referitor la salariile acestor români?

Premierul Florin Cîțu a anunțat că reforma în sectorul public a început și că una dintre măsuri este stoparea creşterii anvelopei salariale. Potrivit informațiilor făcute publice de premierul României, se pare că salariile bugetarilor vor fi înghețate și anul viitor.

Florin Cîțu, anunț oficial despre salariile bugetarilor

Florin Cîțu a precizat că salariile bugetarilor vor rămâne în 2021 la nivelul celor de anul trecut și că măsura va fi aplicată și anul viitor.

Acest lucru înseamnă că salariile celor care lucrează în sectorul bugetar vor fi înghețate în următoarea perioadă.

Premierul își dorește să rezolve principalele probleme cu care se confruntă România în momentul actual, astfel că sunt luate în calcul și măsurile de reformă a companiilor de stat. Practic, Florin Cîțu a anunțat că vor mai primi subvenţii doar acele companii de stat care prezintă un program de restructurare care să le permită să treacă pe profit.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în România? Ministrul Muncii, informații de ultimă oră: „În condiţii de criză economică...”

„Este adevărat, şi de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor, creşte foarte puţin, la acelaşi nivel. Reforma aşa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului. Şi e nu numai pe salarizare, este şi modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat şi aşa mai departe, sunt multe probleme aici şi de asta e nevoie

şi de transparentizare, dar şi de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare. Eu nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care-l avem de ani de zile va rezolva problema. Nu, digitalizarea este sau transformarea digitală a statului este cel mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient, cu care să lucrezi ok. Sunt mai multe reforme pe care le-am anunţat.
Ştiţi foarte bine că am cerut reforme la companiile de stat cu pierderi, nu vor mai primi subvenţii decât după ce vin cu un program de restructurare care arată foarte clar că pot să treacă pe profit, dacă nu, nu. Sunt mai multe lucruri, dar de aici începem, în ceea ce priveşte salarizarea de aici începem cu blocarea creşterii salariilor, cu o nouă lege a salarizări.”
, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Anunț pentru milioane de români! Crește salariul mediu net în 2021