Ce a dezvăluit medicul Virgil Musta despre anticorpii COVID-19? Informația care schimbă tot ce știam până în prezent: „Nu știm câtă protecție ne conferă!”

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 iul 2022, 16:45
Virgil Musta, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara
Sursa: Facebook

Medicul Virgil Musta a vorbit despre anticorpii COVID-19, dar și despre testele care arată care este nivelul acestora în organism. Ce a dezvăluit șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara?

În prezent, în România există anumite teste care pot arăta dacă în organism există anticorpi împotriva noului coronavirus. Cu toate acestea, medicul Virgil Musta a subliniat că prezența anticorpilor nu înseamnă neapărat un grad de protecție ridicat. Ce i-a sfătuit medicul pe români?

Care este adevărul despre testele pentru anticorpi? Explicațiile medicului Virgil Musta

Testele pentru anticorpi pot indica dacă aceștia există în organism, dar nu pot oferi date relevante referitoare la protecția pe care aceștia o oferă împotriva noului coronavirus, este de părere medicul Virgil Musta. 

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș”  din Timișoara a precizat că au existat cazuri în care persoanele care aveau anticorpi COVID-19 s-au reinfectat cu temutul virus, lucru care s-a întâmplat și în situația unor persoane care s-au vaccinat anti-Covid-19. Astfel, până în momentul în care testele care determină anticorpii IGG se vor standardiza, Virgil Musta recomandă respectarea tuturor regulilor de igienă, astfel încât să fie prevenită infectarea cu noul coronavirus.

Citeste si: Virgil Musta: "Am avut si pacienti care s-au imbolnavit, i-am salvat, dar mi-au spus ca ei nu cred ca au avut coronavirus"

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Din păcate, nivelul acestor teste nu e standardizat, de aceea putem ști doar că avem anticorpi, avem o oarecare protecție, nu putem ști gradul de protecție. Metodele pe care le folosesc diferite laboratoare sunt diverse, cu atât mai mult e greu de standardizat acest lucru. Aceste teste nu se găsesc în farmacii, sunt complexe, echipamentele sunt complexe, ele se fac numai în laboratoare acreditate și specializate pentru această investigație.

Ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă, am avut persoane care au făcut boala și aveau anticorpi anti S și totuși s-au reinfectat. Am avut și persoane vaccinate care au făcut boala. Boală făcută după vaccin e însă foarte ușoară, chiar asimptomatică, dar am constatat că nivelul anticorpilor e diferit și infectarea depinde de mai mulți factori, de nivelul de anticorpi, dar și de cuantumul de virus pe care-l inhalăm și cu care ne contaminăm.

Trebuie să respectăm regulile până când se vor standardiza și aceste teste, încă nu sunt studii suficiente care să arate pe o anumită metodă standard care e nivelul de anticorpi care ne protejează pentru infecția cu SARS-COV-2.”, a spus medicul Virgil Musta, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Adevărul despre Virgil Musta. Cine a fost, de fapt, tatăl medicului român care a vindecat cei mai mulți pacienți de Covid-19