Lockdown total timp de 5 zile! Unde se impun restricțiile și de când?

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 22 iul 2022, 18:20
Lockdown pentru cel putin cinci zile

Se impune carantina, după ce numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus au crescut substanțial, iar spitalele sunt pline. Unde s-au impus aceste restricții?

Localurile, magazinele, punctele și locațiile de servire vor fi închise cel puțin cinci zile începând de miercuri, au hotărât autoritățile, după o reuniune a echipei guvernamentale de gestionare a crizelor.

Unde se impune carantina pentru cel puțin cinci zile?

Autoritățile au hotărât impunerea carantinei, după ce numărul cazurilor de COVID-19 au crescut în ultima perioadă. Serbia a decis să închidă tot pentru cel puțin cinci zile, doar magazinele alimentare vor rămâne deschise, precum și farmaciile sau benzinăriile.

Restricții similare s-au impus deja în ultimele trei weekend-uri.

Managerii de spitale și medicii au cerut măsuri mult mai stricte nu doar pe perioada weekend-urilor, carantina de scurta durată nu este suficientă pentru a stopa răspândirea virusului.

Spitalele au ajuns aproape de limita de capacitate, în condițiile în care numărul cazurilor de COVID-19 au crescut foarte mult în ultima perioadă. În prezent, aproximativ 4.515

pacienți cu COVID-19 sunt tratați în spitalele din Serbia.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vești proaste! Ce se va întâmpla cu rapelul pentru cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

De asemenea, în ultimele săptămâni, numărul infecțiilor din Serbia, o țară cu șapte milioane de locuitori, a crescut semnificativ. La începutul săptămânii, autoritățile au înregistrat 4.634 de noi cazuri de COVID-19, o creștere cu aproximativ un sfert față de situația de acum două săptămâni.De la începutul pandemiei, 4.747 de persoane au murit în Serbia în urma infectării cu noul coronavirus.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

Numărul cazurilor de COVID-19 au crescut substanțial de la începutul lunii martie. În România, conform ultimelor date, numărul infectărilor cu coronavirus au ajuns la 6.118 în ulimele 24 de ore. Iar numărul persoanelor decedate din cauza virusului au ajuns la 133 în numai 24 de ore. Alte 1.279 de persoane au fost reconfirmate pozitit.

Capitala se află în continuare în secenariul roșu, având o incidentă de 4,24.

Regiune cu cea mai mare incidență la acest moment este Timiș cu 5,86.

Citeste si: Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.