Lockdown timp de patru săptămâni începând de astăzi! Unde au fost introduse restricțiile?

Autor: Amalia Georgescu
Franța impune noi restricții în perioada următoare
Sursa: PixaBay

Valul 3 al pandemiei de coronavirus pune stăpânire pe majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, astfel că mai multe state au introdus din nou restricții dure. Unde a fost impus lockdown timp de patru săptămâni?

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus îi determină pe reprezentanții autorităților să impună noi restricții  pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate și îmbolnăvirea unui număr mai mare de persoane. Iată ce țără a anunțat un lockdown parțial pentru o perioadă de 4 săptămâni.

Lockdown parțial începând de astăzi. Unde vor fi impuse restricțiile?

Deși restricțiile impuse au îngreunat foarte mult economia și au generat pierderi importante, autoritățile sunt nevoite să impună din nou reguli stricte, având în vedere că numărul celor care se infectează cu COVID-19 este într-o continuă

creștere. Astfel, după ce în cursul zilei de miercuri Franța a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus de la a doua carantină impusă în noiembrie, autoritățile au luat decizia de a declara lockdown parțial timp de patru săptămâni.

Citeste si: Avertismentul medicilor! Valul trei de infectări este diferit: "Este o formă de COVID mai agresivă"

Astfel, premierul francez Jean Castex a anunțat că timp de o lună, Parisul și alte 16 regiuni vor intra în carantină parțială pentru o perioadă de 4 săptămâni.

În acest interval de timp, întreprinderile neesențiale se vor închide, însă școlile vor rămâne în continuare deschise. În regiunile în care va fi impus lockdown parțial, oamenii vor putea ieși din case pentru diferite activități fizice pe o rază de 10 kilometri. Mai mult, în toată Franța, circulația va fi restricționată în intervalul 19:00-06:00.

Autoritățile au explicat că astfel de măsuri sunt necesare pentru a ține pe loc evoluția pandemiei de coronavirus, în contextul în care numărul cazurilor noi este în creștere.

În plus, specialiștii sunt îngrijorați din cauza faptului că vârsta celor care fac o formă gravă a bolii este din ce în ce mai mică, lucru care reprezintă un semnal de alarmă pentru autorități.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Premierul francez a subliniat că noul context epidemiologic conturează și mai mult ipoteza existenței unui al treilea val la pandemiei de coronavirus.

„Din ce în ce mai mult, acest lucru arată ca un al treilea val.”, a spus premierul francez Jean Castex în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit libertatea.ro .

Asfel, restricțiile urmează să intre în vigoare de vineri seară și vor fi menținute timp de patru săptămâni. 

Citeste si: Lockdown total timp de 5 zile! Unde se impun restricțiile și de când?

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.