Care este cel mai mare salariu pe care îl poate câștiga un angajat plătit de stat în România. Raluca Turcanu a dezvăluit care este suma

Autor: Madalina Maftei
Raluca Turcan, cel mai are salariu câștigat de un angajat la stat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit care este cel mai mare salariu pe care îl poate primi un angajat plătit de stat. Suma este incredibilă.

Raluca Turcan a spus care este cel mai mare salariu pe care îl poate câștiga un angajat care lucrează în sectorul public.

Care este cel mai mare salariu pe care îl poate câștiga un angajat plătit de stat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit că unul dintre cele mai mari venituri obținute de un angajat care lucrează la stat este de 50.000 de lei. Ministrul a precizat că este vorba despre salariu și sporuri.

Raluca Turcan a precizat, joi seară, într-o emisiune, că există în România o persoană care are un venit aproximativ 50.000 de lei. Este vorba despre salariu și sporuri, acestea din urmă putând ajunge până la 80% din întreaga sumă.

Ministrul Muncii a refuzat să spună cine este persoana care câștigă această sumă, deoarece ar stârni reacții virulente chiar în timp ce specialiștii lucrează la o nouă lege a salarizării.

Raluca Turcan a spus doar că persoana face parte dintr-o categorie profesională respectată.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Raluca Turcan, declaratii neasteptate despre noi modificari la legea salarizarii! Ce se va intampla cu sporurile bugetarilor?

Se lucrează la o nou lege a salarizării

În urmă cu câteva zile, în ședință de Guvern, Raluca Turcan a prezentat proiectul prin care persoanele care au ajuns la vârsta de pensionare au posibilitatea să-și continue activitatea în câmplul muncii prin intermediul unei cereri. Cei care se hotărăsc să-și continue activitatea în câmplul muncii o pot face până la vârsta de 70 de ani. 

"În legătură cu primul proiect, vorbim despre persoanele care odată ce au îndeplinit vârsta de pensionare pot să opteze la cerere, să lucreze până la vârsta de 70 de

ani. Vorbim aşadar de o opţiune, de un drept şi în niciun caz de o obligaţie. Şi acest drept ţine de dreptul salariatului de a munci. Persoanele îşi pot prelungi activitatea, până la 70 de ani, atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat, de asemenea, au posibilitatea să revină asupra acestei opţiuni de a munci şi să se întoarcă la pensie,  înainte de vârsta de 70 de ani, iar anii munciţi în plus de persoanele care optează pentru continuarea activităţii conduc la recalcularea pensiei în sistemul public de pensii",  a
spus Raluca Turcanu.i

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Salariații pot munci până la 70 de ani, ca să nu cumuleze pensia cu salariul. Raluca Turcan a anunțat că există și excepții