Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

Autor: Amalia Georgescu
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se caută soluții pentru ca românii să meargă la biserică de Paște
Sursa: unsplash

Sărbătorile pascale se apropie, dar având în vedere creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus, românii s-au întrebat dacă ar putea fi introduse noi restricții în jurul sărbătorilor. Klaus Iohannis a făcut noi precizări în legătură cu acest subiect.

În urmă cu un an, Paștele a fost sărbătorit într-un mod diferit, având în vedere că la acel moment, România se afla în stare de urgență. Întrebat dacă și în acest an vor exista restricții de Paște, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect, precizând dacă românii vor putea merge la biserică în noaptea Învierii.

Restricții în perioada Paștelui? Klaus Iohannis, noi declarații: „Trebuie să găsim soluții!”

Pentru că România deja se confruntă cu valul 3 al pandemiei de coronavirus, iar numărul îmbolnăvirilor este în creștere, autoritățile iau în calcul introducerea unor noi restricții pentru ca situația să nu se agraveze. În acest an, Paștele catolic și cel ortodox nu pică în aceeași zi, ci la o distanță considerabilă, astfel că au apărut nedumeriri referitoare la modul în care vor fi organizate sărbătorile pascale în acest an.

Citeste si: Premierul Cîţu, anunţ despre LOCKDOWN de Paşte

Klaus Iohannis a dezvăluit că autoritățile nu își doresc să introducă restricții în perioada Paștelui și că sunt căutate cele mai bune soluții, astfel încât pandemia de coronavirus să poată fi ținută sub control, iar românii să poartă merge la biserică în noaptea de Înviere și să își petreacă Paștele alături de cei dragi, într-un cadru restrâns.

Cu toate acestea, deciziile vor fi luate în funcție de felul în care va evolua situația îmbolnăvirilor în următoarea perioadă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox- n.r.). Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane.

Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să poată merge la biserică.”, a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Remintim că anul trecut, românii nu au putut merge la biserică în noaptea de Înviere și nici nu și-au putut vizita rudele, având în vedere că România înregistra la momentul respectiv un număr mare de cazuri de coronavirus, iar riscul de transmitere a virusului în comunitate era unul foarte ridicat. 

Citeste si: Guvernul vrea să impună CARANTINA pentru weekendul de Paște! Restaurante închise și deplasări limitate în Italia