Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Autor: Amalia Georgescu
Marea Britanie vrea să interzică vacanțele în străinătate
Sursa: unsplash

Pentru a gestiona pandemia de coronavirus într-un mod eficient, autoritățile introduc restricții dure pentru a ține pe loc răspândirea virusului. Ce țară se gândește să interzică deplasările în străinătate?

Noul coronavirus se răspândește cu rapiditate, iar de când au apărut și noile tulpini ale virsului, acesta a ajuns să infecteze un număr și mai mare de persoane, motiv pentru care autoritățile sunt în alertă. Unde ar putea fi interzise călătoriile în afara granițelor țării? 

Călătătorii interzise în străinătate și amezi usturătoare pentru cei care încalcă legea? Restricții dure în Marea Britanie

Având în vedere că în Marea Britanie numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, autoritățile iau în calcul introducerea unui nou set de restricții, iar o măsură vizează călătoriile în afara granițelor țării. Astfel, în ședința de joi, parlamentul Marii Britanii ar urma să adopte o lege prin care persoanele care pleacă din țară fără să aibă un motiv foarte bine întemeiat să fie amendate cu 5,000 de lire sterline.

În categoria acestor deplasări intră inclusiv vacanțele, astfel că autoritățile se gândesc să le interzică britanicilor să mai părăsească țara dacă nu au motive serioase pentru a face acest lucru.

În prezent este vorba doar despre un proiect de lege, însă dacă măsura va fi adoptată de autorități, britanicii ar putea fi amendați cu 5.000 de lire dacă aleg să prăsească țara fără să aibă un motiv foarte bine întemeiat.

Citeste si: Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră: „Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă...” Ce măsuri ar putea fi adoptate?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În momentul de față, britanicilor nu le este permis să plece în vacanțe în baza regulei „stați acasă” care expiră luni, însă totul se poate transforma în lege dacă parlamentul Marii Britanii va decide acest lucru în ședința de joi. Acest lucru înseamnă că britanicii vor putea pleca din nou în vacanțe cel mai devreme pe 17 mai, însă rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, acesta precizând că toate măsurile care au fost luate și care vor mai fi luate sunt gândite astfel încât să fie în interesul cetățenilor.

„Toate aceste consecințe sunt foarte, foarte grele pentru oameni. Tot ce pot să spun este că luăm toate deciziile în interesul britanicilor.

Deja am auzit că sunt alte țări europene unde infectarea crește. Vom continua să protejam pe toată lumea, să dăm tot ce putem. Dar, știți, asta încă nu s-a terminat.”, a declarat Boris Johnson, potrivit alephnews.ro .

Citeste si: Fondatorul BioNTech, noi dezvăluiri despre pandemia de coronavirus: „Până la sfârșitul verii...” Ce urmează în Europa?

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.