România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

Autor: Marina Ionescu

Pandemia de coronavirus face ravagii în România, motiv pentru care autoritățile au impus noi restricții pentru cetățeni.

Numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut considerabil în ultima perioadă. Astfel, autoritățile au decis să impună noi restricții pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Totodată, ma multe localități din țară au intrat în carantină, iar cetățenii au voie să iasă din case doar cu declarație pe propria răspundere.

Citeste si: Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

Declaraţie pe propria răspundere

Românii din zonele carantinate care vor să iasă din casă trebuie să completeze următoarele declarații:

Modelul declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 22.00-05.00 poate fi accesat  AICI.

Modelul declaraţiei pe propria răspundere pentru părăsirea localității carantinate poate fi accesată  AICI.

Citeste si: Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prefectul Capitalei: "De mâine, elevii ar trebui să învețe online. Așteptăm propunerea ISMB

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
– deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit

prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.
- cei care pleacă noaptea de acasă trebuie să prezinte, în cazul unui control, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere."

Coroavirus in Romania

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 919.794 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 825.208 pacienți au fost declarați vindecați.

In urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Citeste si: Un județ din țară intră în CARANTINĂ astăzi! Ce restricții vor fi impuse

Până astăzi, 22.719 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.03.2021 (10:00) – 25.03.2021 (10:00) au fost raportate 140 de decese (78 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.