GREAVA la metrou! Protest spontan. Calatorii asteapta disperati in fata gurilor de metrou

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 23 iul 2022, 02:50
Protest spontan la metrou
Sursa: Inquam/ Octav Ganea

Circulatia metrourilor a fost suspendata, iar calatorii care s-au trezit sa plece la 5 dimineata la munca cu metroul s-au lovit de portile usile inchise. Multi dintre calatori inca mai asteapta ca gurile de metrou sa fie redeschise, iar circulatia cu mijloacele de transport in comnu este deja ingreunata.

Partea proasta este ca nimeni nu stie cand va fi reluata circulatia spre disperarea celor care vor sa ajunga la munca, iar singurul lor mijloc de transport era metroul. Circulatia trenurilor de metrou a fost intrerupta din cauza unei greve spontane a unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii.

Protest la metrou. Calatorii disperati ca nu au cu ce ajunge la munca

Citeste si: Cum se va desfășura Slujba în noaptea pe Paști! Ce măsuri trebuie să respecte românii. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Patriarhul României

Mai multe imagini deja publicate in mediul online arata cum protestatarii au coborat in tunel, pe calea de rulare impiedicand pornirea trenurilor. “Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, spun reprezentantii Metrorex intr-un comunicat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni.

De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, au mai spus reprezentantii Metrorex.

De unde a pornit conflictul dintre sindicalisti si conducerea Metrorex

Citeste si: Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

Astfel, incepand cu ora 5 dimineata, accesul calatorilor in statiile de metrou nu este permis, iar protestul este unul spontan si nelegal.Conflictul

dintre administratie si sindicatul Metrorex a izbucnit in momentul in care conducerea a informat faptul ca vor fi evacuate spatiile comerciale din statii pentru ca “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”

Aceste spatii sunt subinchiriate de sindicatul Metrorex condus de Ion Radoi care a contestat decizia si a spus ca se va lupta in instanta pentru a obtine anularea deciziei.