Arestarea la domiciliu este o masura de preventie - iata de ce ai nevoie de un avocat Cluj bun

Author: Oana Iosif

Daca cineva din familia ta se afla intr-o situatie grava in care se desfasoara proceduri de urmarire penala, chiar daca nu este vinovata, are nevoie de ajutorul unui avocat Cluj cu experienta. Mergand pe principiul „prezumtia de nevinovatie”, organele competente precum judecatorul de drepturi sau libertati, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecat, au dreptul de a lua aceasta masura asupra inculpatilor, pana la stabilirea vinovatiei.

Ce trebuie sa stii despre arestul la domiciliu

Aceasta masura preventiva privativa de libertate, obliga inculpatul, pentru o perioada determinata, sa nu isi paraseasca locuinta si sa se supuna rescrictiilor impuse. Scopul acestei masuri este de a preveni abuzurile, de a evita excesele si arbitrariul. Aceasta nu este o forma de pedeapsa, ci se aplica pentru a asigura o buna desfasurare a conduitei legale si a procesului penal. In astfel de cazuri, ai nevoie de un avocat Cluj cu o experienta vasta in toate ramurile dreptului, de la dreptul penal, la cel civil, al muncii, al familiei si cel administrativ.

Daca esti din zona Cluj Napoca si te confrunti cu un caz de urmarire penala, trebuie sa colaborezi cu un avocat Turda competent, profesionist si dedicat meseriei sale, pentru a-ti aduce cele mai favorabile rezultate.

Cand se iau masurile de preventie asupra inculpatului

Inculpatul poate fi arestat preventiv, daca exista probe temeinice care sa il faca sa indeplineasca criteriul de suspiciune rezonabila. Subiectii impotriva carora se exercita o actiune juridica, li se aplica aceasta masura de preventie, pentru ca desfasurarea procesului sa nu aiba impedimente. Pana la aflarea adevarului, inculpatul sau suspectul nu se poate sustrage, nu poate fugi si astfel se impiedica si savarsirea altor infractiuni.

Intr-un astfel de moment dificil singura persoana competenta pe care te poti baza este un avocat Cluj. Colaborarea cu acesta trebuie sa porneasca cu o baza solida, formata din incredere si transparenta. Masura de preventie poate fi luata pe o perioada de maxim 30 de zile, iar avocatul isi va folosi toata determinarea pentru a ataca decizia judecatorului.

In ce cazuri nu poate fi o persoana arestata la domiciliu

Fiindca avocatul este cel care va cunoaste toate drepturile, daca te confrunti cu o asemenea situatie, trebuie sa stii ca sunt cauze care impiedica punerea in miscare a arestului preventiv. Daca nu exista probe sau indicii cum ca fapta a fost savarsita, daca exista o cauza justificata sau de neimputabilitate, daca nu a fost depusa o plangere oficiala sau nu s-a sesizat un organ competent sau plangerea a fost retrasa si daca exista o cauza de nepedepsire legala, inculpatul nu este arestat la domiciliu.

Cazurile de urmarire penala sunt dintre cele mai complicate, de aceea ai nevoie de consultanta si sprijinul unui avocat Cluj eficient, care trateaza fiecare caz cu acelasi nivel de profesionalism. Avocatul este singura persoana in care iti poti pune increderea, fiind persoana care se bazeaza pe competente, logica, rationament clar, care analizeaza fiecare situatie in parte intr-un mod obiectiv.

 

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.