Ministrul Educației a făcut anunțul! Nu se închid școlile! Vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la cursuri

Autor: Ana Dinu
Nu se inchid școlile, a anuntat Ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpreanu, a declarat, luni, că orele remediale vor fi permise în localitățile în care rata de infectare cu noul coronavirus nu a depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Grădinițele ar putea organiza activități educative, cu acordul DSP.

Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile nu se vor închide, iar vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la școală. În această perioadă elevii din anii terminali susțin simulările pentru examenele de Evaluare Națională.

Toți elevii se vor întoarce la școală?!

Ministrul Educației a precizat că 2,5% din totalul școlilor nu vor putea susține simulările acum, conform Ordinului de Ministru.

Astfel, simulările vor fi organizate în perioada următoare, după ce localitățile în care se află școlile vor ieși din carantină.

”Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat! Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.”,
a spus ministrul Educației.

Citeste si: Anunţ oficial pentru toţi elevii şi profesorii! Se modifică structura anului școlar? Sorin Cîmpeanu: "Trebuie să ne adaptăm rapid"

Acesta a mai precizat că școlile nu se vor închide pentru ca activitățile remediale să se poată desfășura și pe perioada vacanței de primăvară.

”Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a declarat, luni, ministrul Educației. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Cîmpeanu a precizat că s-a luat această decizie pentru a micșora decalajul generat de învățământul online. 

De asemenea, grădinițele ar putea organiza activități educative cu copiii, cu avizul DSP.

În aceste zile elevii de clasa a VIII-a susțin simularea la examenul de Evaluare Națională 2021. Prima probă a început astăzi, 29 martie, la Limba și literatura Română, iar marți, vor susține proba la Matematică.

Calendarul susținerii examenelor de Evaluare Națională 2021

 

  • 7- 11 iunie 2021- Înscrierea la evaluarea națională
  • 22 iunie 2021- Limba și literatura română, probă scrisă
  • 24 iunie 2021- Matematică, probă scrisă
  • 25 iunie 2021- Limba și literatura maternă, probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00- ora 19:00)- 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00)- Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021- Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

 

 

 

Citeste si: Se schimbă structura anului școlar! Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii: „Am propus modificări.” Ce se întâmplă cu vacanța de primăvară?