Vești proaste pentru acești români! Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 13 la mie. Restricțiile s-au impus imediat, a anunțat Raed Arafat

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 30 mar 2021, 11:45
Rata de infectare a ajuns la 13 la mie. Se prelungeste carantina

Situație incredibilă pentru românii din această zonă, rata de infectare cu noul coronavirus a explodat și a ajuns la 13 la mia de locuitori. Raed Arafat a anunțat prelungirea carantinei zonale.

Vești proaste pentru românii din această zonă. Noile măsuri au intrat în vigoare de luni, 29 martie, de la ora 22:00, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 13 la mie. Anunțul a fost făcut de Prefectul județului. 

Românii din această zonă vor rămâne în carantina. Rata de infectare a ajuns la 13 la mie

Situație neașteptată, rata infectărilor cu SARS-CoV-2 a explodat în orașul Bragadiru,  atingând pragul 13 la mia de locuitori.

Astfel, Prefectul județului Ilfov a anunțat că locuitorii vor rămâne în carantină pentru încă două săptămâni.

Potrivit Prefectului județului Ilfov, măsurile de carantinare zonală au fost prelungite cu 14 zile pentru orașul Bragadiru, începând cu data de 29.03.2021, la ora 22:00. 

Conform datelor emise de Grupul de Comunicare Strategică rata de incidență în Bragadiru era luni de 12,76 la mia de locuitori, măsurată pentru ultimele 14 zile.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 59 din 29.03.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov.

Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, a

transmis, luni seară, Prefectul județului Ilfov, într-un comunicat.

Citeste si: Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, Șeful DSU, Raed Arfat, a emis OSDSU nr. 6783 din 29.03.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, începând cu data de 29.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 12.04.2021 ora 22:00. 

Coronavirus în România-situația în Ilfov

De la începutul lunii martie numărul cazurilor de COVID-19 a înregistrat o creștere substanțială în județul Ilfov.

Numărul infectărilor continuă să crească, luni în județul Ilfov erau 23 de localități în carantină. Conform datelor ultimului bilanț al pandemiei de COVID-19 în România arată că Ilfovul are cea mai mare rată de infectare, mai exact 8,51 la mia de locuitori.

Potrivit ultimelor date emise de Grupul de Comunicare Strategică până la data de 29 marti, pe teritoriul României, au fost confirmate 940.443

de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 840.127 de pacienți au fost declarați vindecați.

Conform ultimelor teste efectuate la nivel național, au fost înregistrate 3.825 de cazuri noi care nu au mai avut un test COVID pozitiv înainte. Alte 120 de persoane au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

Citeste si: Magazinele revin la programul normal?! Raed Arafat a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Ce se întâmplă cu noile restricții