Rețeta simplă pentru prăjitura "Baba neagră". Ingredientul special pe care îl foloșete Anna Lesko

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 23 iul 2022, 07:05
Rețeta simplă pentru prăjitura ”Baba neagră”. Ingredientul special pe care îl foloșete Anna Lesko

Le lângă faptul că este foarte frumoasă și foarte talentată pe scenă, Anna Lesko este și as în bucătărie. 

Pasionată de gătit, Anna Lesko a împărtășit cu fanii una dintre rețetele ei preferate. Iata cât de simplu se face prăjitura ”Baba neagră”.

Citeste si: Anna Lesko, aparitie incendiara! Cum s-a lasat fotografiata fara sutien! Imaginea care a atras zeci de mii de like-uri!

Rețetă ”Baba neagră”

Anna Lesko este una dintre cele mai cunoscute, apreciate artiste din România.

Aceasta nu este talentată doar pe scenă, ci și în bucătărie, unde frumoasa artistă face magie.

Dincolo de pasiunea sa pentru muzică, Anna Lesko este și o bună bucătăreasă. Artista și-a impresionat fanii de-a lungul vremii cu cele mai interesante rețete și nu se oprește aici.

Citeste si: Ce făcea, de fapt, Ana Lesko înainte să devină cunoscută. O parte mai puțin știută din viața ei a ieșit recent la iveală

De data aceasta, vedeta și-a dat pe spate fanii cu rețeta ei pentru prăjitura ”Baba neagră”.

”Rețeta este una specială pentru că ingredientul special este vodca”, a spus Anna Lesko în timp ce prepara desertul minune.

Și pentru că fanii au rugat-o să împărtășească și cu ei celebra rețetă, ei bine, artista le-a făct pe plac. Așadar, luați un carnețel și notați.

Ingrediente

10 ouă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

500 ml lapte

250 ml chefir

180 ml ulei

2 pahare de 250 de ml de făină

1 lingură și jumătate de bicarbonat de sodiu

1 plic de zahăr vanilinat

25 ml vodcă

Citeste si: Anna Lesko a recunoscut! Face asta de cand se stie

Mod de preparare

Conform rețetei Annei Lesko prima dată se bat ouăle, se adăugă zaharul apoi în compoziție se pune și făină, totul fiind bine amestecat pentru a nu se forma cocoloașe. Ulterior, când amestecul este unul omogen, se adăugă și uleiul, laptele, bicarbonatul și vodca.

Când compoziția este gata trebuie să te pregătești de următorul pas. Anna Lesko spune că trebuie să ungi foarte bine vasul de copt cu făină sau pesmet apoi să torni aluatul și să îl bagi la cuptor.

Citeste si: De ce ia Anna Lesko micul dejun DEZBRACATA? Fanii au ramas cu gurile cascate

Vedeta spune că pentru a te bucura de un desert ca la carte, pufos și gustos trebuie să pui preparatul tău la cuptor timp de două ore, la o temperatură de 200 de grade, urmând ca apoi să mai lași prăjitura încă o oră la 180 de grade, fără a deschide cuptorul absolut deloc.

La final, atunci când tăi prăjitura în felii, aceasta trebuie să aibă un aspect pufos, ca de burete. Poftă bună!