Viața bate filmul, în cazul satului tradițional! ROventura vă arată gospodăriile din Muzeul Satului Vâlcean, sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 15:00, la Kanal D!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 15 apr 2021, 20:41
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu Foto(4)
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Nordul Olteniei, la ROventura, sambata, de la ora 15:00

Andreea și George vă invită să descoperiți farmecul unui sat parcă încremenit în timp, în care turiștii sunt mai numeroși ca localnicii, sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D!

Gazdele indragitei emisiuni ROventura, George Mihai si Andreea Străvoiu, ajung sambata aceasta, 3 aprilie, pe meleagurile de poveste ale judetului Valcea, unde va vor prezenta cateva locuri incantatoare, ce va vor determina sa le vizitati cat mai curand.

”ROventura”, o calatorie memorabila in nordul Olteniei, in judetul Valcea!

ROventura va propune in aceasta sambata, 3 aprilie 2021, o incursiune de neuitat in partea de nord a Olteniei, pentru a descoperi multe atracții turistice demne de luat în seamă, atunci când vă planificați o vacanta în Vâlcea.


Judetul Valcea este cunoscut sub multe denumiri la superlativ, precum tinutul bogățiilor ascunse, țara izvoarelor minerale, tărâmul haiducilor sau capitala ceramicii românești.

Odata ajunsi in judetul Valcea, George Mihai si Andreea Străvoiu merg sa viziteze Muzeul Satului Valcean, un loc de basm, ce ii determina pe toti cei care ii trec pragul sa se transpuna in acele vremuri stravechi. Cei doi prezentatori vor intra intr-o scoala extrem ce veche, unde vor descoperi multe elemente interesante ce au fost folosite la instruirea elevilor din acea vreme.

Farmecul acestui muzeu  al satului vâlcean, e dat tocmai de autenticitatea fiecarei cladiri ce il alcatuiesc.

Casele de aici au fost locuite, cu multi ani in urma, posibil de generații intregi ale aceleiași familii. De când au fost relocate aici, în incinta Muzeului Satului Valcean, le trec pragul mai mulți oameni decât au făcut-o vreodată, pe vremea în care erau locuite. Acesta este unul dintre acele locuri din care nu te-ai mai da dus.

Te-ai lăsa de bună voie copleșit de dorul vieții la țară, al copilăriei și-al traiului simplu și frumos, în esența sa.

Ce doi "roventurieri", Andreea si George, vor descoperi cele mai fascinante povești sau legende născocite, cu boieri, haiduci și cotropitori, care au zidit, parcă, piatră cu piatră, o istorie incredibila, pe care o poți descifra încă, în temelia conacelor fortificate din Oltenia de sub Munte.

Dupa vizitarea minunatului Muzeu al Satului Valcean, Andreea Stravoiu si George Mihai se vor indrepta spre Nordul Olteniei, într-o veritabilă oază de liniște și frumos, la poalele munților si vor poposi in satucul Tisa, in apropierea Băilor Olănești. Un loc desprins parcă din Muzeul Satului Vâlcean, dar locuit încă, ii va intampina pe cei doi prezentatori.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In aceste locuri superbe, Andreea si George vor avea parte de noi experiente culinare delicioase si vor degusta din mancarurile locale de post, realizate din ce s-a mai păstrat, peste iarnă, în beci.
Andreea Stravoiu si George Mihai va asteapta cu noi destinatii de poveste si in aceasta sambata, 3 aprilie, de la ora 15:00, la ROventura!

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, aventură de neuitat în Comandău!

Citeste si: ROventura ajunge sambata pe plaiuri moldave, la Targu Ocna