România se închide pe bucăți! Încă un oraș intră în carantină zonală. Se circulă doar pe baza Declarației pe propria răspundere

Autor: Ana Dinu
Un nou oras din Romania intra in carantina
Sursa: PixaBay

Încă un oraș din România intră în carantină zonală, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de normalitate. Locuitorii vor circula în afara domiciliului doar pe baza declarației.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea de carantinare pentru un nou oraș din România. Conform documentului, locuitorii se vor putea deplasa în afara locuinței numai pe baza declarației pe propria răspundere. Unde se instituie carantina?

CJSU a anunțat instituirea carantinei într-un oraș din România

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat că a aprobat documentul privind instaurarea măsurii de carantinare zonală în orașul Cisnădie.   Astfel, orașul Cisnădie a intrat în carantină, după ce joi, 1 aprilie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean

pentru Situații de Urgență Sibiu în care s-a stabilit impunerea carantinei zonale pe o perioadă de 14 zile.

”Ținând cont de evoluția situației epidemiologice înregistrată în orașul Cisnădie și având în vedere analiza de risc efectuată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 35 privind solicitarea către Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru orașul Cisnădie, începând cu data de 02.04.2021,

ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile. Precizăm faptul că măsura se aplică doar pentru orașul Cisnădie, nu și pentru satul Cisnădioara”,
se arată într-un comunicat de presă. 

Locuitorii din orașul Cisnădie se vor putea deplasa în afara domiciliului doar pe bază de delclarație sau de adeverință. Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, excepție fac motivele bine întemeiate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce restricţii ne așteaptă de Paşte? Declarațiile Ministrului Vlad Voiculescu, în legătură cu prelungirea stării de urgență

Situația în România astăzi, 2 aprilie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri 5.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.072 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 145 de persoane au decedat, iar 1.454 sunt internate la ATI, numărul lor fiind în creștere.

S-a impus carantina zonală și în Cernica

Comuna Cernica a intrat în carantină zonală de joi seară, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Conform hotărârii emise de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se instituie carantina zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu, judeţul Ilfov, începând de joi, de la 22,00, până pe 15 aprilie la aceeaşi oră. 

Citeste si: Carantină lângă București! Ordinul intră în vigoare de astăzi, 1 aprilie 2021

 

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.