Vesti bune pentru credinciosii catolici! Autoritatile au anuntat cum se va putea circula, pentru slujbele religioase in noaptea Pastelui catolic! Iata care sunt conditiile!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 23 iul 2022, 09:35
Autoritatile au transmis ce se va intampla la slujbele organizate in noaptea Pastelui catolic.
Sursa: unsplash.com

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca circulatia va fi permisa in noaptea de 3 spre 4 aprilie 2021, intre orele 20:00 si 2:00 in vederea deplasarii credinciosilor catolici la slujbele de Pastele catolic.

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a anuntat in cursul zilei de astazi faptul ca cetatenii catolici se vor putea deplasa in noaptea de 3 spre 4 aprilie, intre orele 20:00 si 2:00, pentru a participa la slujbele religioase organizate cu ocazia Pastelui catolic.

MAI, decizie importanta pentru slujbele organizate de Pastele catolic!

"În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00- 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic.

Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase", a precizat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată, potrivit agerpres.ro

In ceea ce priveste accesul crediciosilor in biserici, sau in alte spatii in care vor avea loc procesiuni religioase, purtatorul de cuvant al MAI a subliniat ca se va realiza astfel incat sa se asigure distanta de minimum 4 metri patrati pentru fiecare persoana si o distanta de 2 metri intre

persoanele prezente in interiorul cladirii. De asemenea, in cazul in care vor exista persoane care vor prezenta simptome accentuate de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, temperatura), in urma triajului observational le va fi interzisa intrarea in biserici.

Autoritatile au facut apel la mare responsabilitate in ceea ce priveste respectarea tuturor regulilor de limitare a raspandirii noului coronavirus!

Totodata reprezentatii Ministerului Afacerilor Interne au lansat si un apel asupra cetanenilor la responsabilitate si au facut cateva recomandari importante catre oamenii care vor lua parte la slujbele de Patele catolic in acest weekend.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur",

a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Autoritatile au transmis faptul ca peste 5.000 de pompieri vor asigura intervențiile in noaptea Pastelui catolic, daca va fi nevoie și că peste 4.200 de polițiști de frontieră vor fi la datorie. Si de asemenea, vor acționa in acest weekend 10.000 de polițiști, dar și peste 4.000 de jandarmi. Pe langa intervalul mentionat mai sus, intre 20:00 si 2:00, in noaptea Pestelui catolic, raman in vigoare toate celelalte resctrictii si reguli impuse de autoritati.

"Este primul weekend al vacanței școlare, așa că atenția noastră va fi direcționată către zonele turistice, pentru siguranța cetățenilor: și cea fizică, și cea sanitară. Iată de ce, în aceste zone am mărit numărul de patrule, peste 300 de jandarmi fiind angrenați în această misiune", a precizat Jandarmeria, potrivit digi24.ro

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Se va impune de miercuri, 7 aprilie. Guvernul a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.