Scule de care ai nevoie pentru micile lucrări din gospodărie

Author: Oana Iosif

În orice gospodărie apar probleme şi nu întotdeauna se găsesc meşteri care să le repare. Din fericire, romanul este descurcăreţ şi în dulapul lui de scule se găsesc mereu şurubelniţe, chei, cuie, piuliţe şi chiar unelte complexe, precum un rotopercutor sau un polizor.

Când poate fi nevoie de astfel de scule?

Există o mulţime de situaţii în care un flex, un rotopercutor sau chiar un ciocan pneumatic îşi pot găsi utilitatea:

  • Atunci când trebuie prinsă o piesă de mobilier în perete;

  • Atunci când trebuie reparat un perete care s-a stricat din cauza umezelii;

  • La renovări.

    Care sunt sculele care îşi pot găsi locul în orice casă?

    Evident, unele scule sunt destinate doar profesioniştilor. Altele însă, trebuie să fie prezente în orice locuinţă, deoarece apar numeroase situaţii în care este nevoie de ele. Cei de la AtelierulTau au făcut o listă cu cele mai utilizate scule din domeniul privat:

    1. Şurubelniţa electrică. Aceasta scula se poate dovedi utilă în multiple situaţii, mai ales în condiţiile în care majoritatea pieselor de mobilier vin demontate şi necesită un montaj simplu acasă. O şurubelniţă electrică poate ajuta la economia substanţială de timp;

    2. Rotopercutorul. Este o combinaţie dintre ciocan şi bormaşina, care se dovedeşte extrem de eficienta în găurirea pereţilor din beton, cărămidă şi BCA. Nu va fi cel mai bun prieten al vecinilor, însă va găuri fără probleme pereţii atunci când trebuie trase cabluri, atunci când trebuie montată o piesă de mobilier pe perete sau atunci când trebuie montat televizorul pe perete.

    3. Flexul. Flexul sau polizorul unghiular permite tăierea oricărui material, începând cu metalul şi terminând cu lemnul, plasticul şi chiar betonul. Este o unealtă periculoasă în mâna unei persoane fără experienţă, însă majoritatea romanilor au experienţă în utilizarea unui flex. Alegerea unui astfel de produs se poate face în funcţie de mai multe criterii, însă pentru o flexibilitate maximă este bine să se opteze pentru un flex cu acumulator. Este foarte important să se ţină cont de măsurile de siguranţă cu care aparatul este dotat.

    4. Fierăstrăul electric. Poate fi excelent în orice casă, însă este de nelipsit într-o gospodărie care are şi teren în administraţie. Fierăstrăul electric este util pentru tăierea crengilor uscate, pentru coafarea copacilor şi a arbuştilor ornamentali sau pentru tăierea lemnelor de foc, atunci când este cazul.

    5. Pistolul de vopsit. Nu este un aparat folosit foarte des, însă îşi poate justifica investiţia atunci ori de câte ori se igienizează întreaga casă prin aplicarea unui nou strat de vopsea pe pereţi, atunci când se vopseşte gardul sau alte elemente de dimensiuni mari. Acesta poate ajuta la economisirea timpului şi aplică uniform vopseaua pe orice suprafaţă.

    Evident, sunt o mulţime de scule micuţe care trebuie să îşi găsească şi ele locul, cum ar fi ciocanul, patentul, cheia franceză şi numeroasele mici accesorii. O trusă completă nu trebuie să fie foarte voluminoasă pentru a fi eficientă, ci doar să conţină acele aparate care pot face treburi cât mai complexe într-un timp scurt.