Este necesară carantina de două săptămâni în România? Adrian Marinescu: „Va fi o situație grea în săptămânile care urmează...”

Autor: Amalia Georgescu
Medicul Adrian Marinescu a spus ce crede despre propunerea de a institui carantina în România
Sursa: PixaBay

Propunerea de a institui carantina generală în România pentru o perioadă de două săptămâni nu a fost văzută cu ochi buni de toți reprezentanții autorităților. Ce a declarat medicul Adrian Marinescu?

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a precizat că o carantină de două săptămâni ar putea duce la o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Cu toate acestea, o parte dintre reprezentanții autorităților nu au fost de acord cu afirmațiile acesteia. Ce crede medicul Adrian Marinescu despre o posibilă carantină?

Cum crede Adrian Marinescu că ar putea fi gestionată pandemia de coronavirus în momentul de față?

Cu toate că numărul de infectări cu noul coronavirus se menține ridicat, iar în secțiile de terapie intensivă (ATI) se află foarte mulți pacienți cu COVID-19, doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din Capitală, este de părere că impunerea unui nou lockdown în România nu este o soluție în momentul de față.

Adrian Marinescu a precizat că autoritățile ar trebui să își îndrepte atenția către campania de vaccinare și că nu ar trebui impuse noi restricții, cele aflate deja în vigoare fiind suficiente la momentul actual.

Directorul medical al Institutului "Matei Balș" nu s-a ferit să spună că în săptămânile ce urmează numărul cazurilor noi ar putea să mai crească, lucru care ar putea reprezenta o problemă la nivelul instituțiilor medicale, însă specialistul este de părere că până la începutul verii lucrurile ar putea reveni la normal, asta în contextul în care campania de vaccinare se va desfășura în cele mai bune condiții.

„Vreau să cred că reușim să găsim un echilibru și fără măsuri mai restrictive.

Nu își dorește nimeni. Va fi o situație grea în săptămânile care urmează, ne dorim ca în vară să ajungem la echlibru, să facem niște pași de relaxare și spre ce ne dorim.

Toată Europa gândește cam la fel. Se dorește ca în vară să se revină economic, contează psihologia oamenilor, toate lucrurile astea sunt importante.”, a spus medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din Capitală, potrivit digi24.ro .

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Guvernul României, decizie de ultimă oră! Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul: „Hotărârea de Guvern...” Ce se întâmplă cu Paştele ortodox?

După propunerea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, privind carantina în România, premierul Florin Cîțu a precizat că autoritățile nu iau în calcul o astfel de măsură.

„Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România.

Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse.”, a precizat premierul Florin Cîțu. 

Citeste si: Lockdown în România de joi, 8 aprilie! Raed Arafat a dat ordinul. Ce măsuri vor intra în vigoare