Anunț important pentru elevi! Când va începe noul an școlar?

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 23 iul 2022, 19:45
Cand vor incepe elevii scoala in toamna 2021

Structura anului școlar 2021-2022 precizează că elevii se vor întoarce la cursuri, după vacanța de vara, pe data de 13 septembrie.

În spațiul publicul au existat numeroase speculații cu privire la modificarea structurii anului școlar. Contextul pandemiei au făcut prielnice discuțiile despre reformare sistemului educațional, cel puțin în ceea ce privește calendarul pentru orele de studiu. Se speculează până și reîntoarcerea la trimestre. 

Anul școlar 2021-2022 începe pe 13 septembrie

Structura anului şcolar 2021 – 2022,  menționează, Conform Ordinului de ministru nr.

3.243/5.02.2021, începrerea cursurilor în data 13 septembrie. Sorin Cîmpeanu a declarat că data de începere a cursurilor în toaman 2021 nu va fi modificată, decât dacă ministerul și principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la o înțelegere.

Ministrul Educației a menționat și că este de acord cu prelungirea anului școlar deoarece pandemia ar fi provocat probleme în sistemul educațional și a afectat considerabil elevii și posibilitate lor de asimilare a cunoștințelor.

Citeste si: Schimbare radicală în programa școlară! Când se va susține Evaluarea Națională 2021? Ministrul Educației a venit cu o nouă propunere. Ce se va întâmpla cu vacanța de vară

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se va reveni la trimestre?

Anul şcolar următor ar putea fi modificat și în ceea ce privește structura semestrială. Societatea Academică din România a înainteat o cerere pentru reveirea la trimeste. Anul şcolar ar trebui să înceapă la 1 septembrie, în loc de 13 septembrie, aşa cum este prevăzut acum prin Ordinul de ministru publicat în februarie.

Trimestrele ar fi structurate astfel: septembrie-decembrie, decembrie-martie, martie-iunie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu ia în considerare și această modificare, atâta timp cât se va dovedi că este utilă. Opiniile cu privire la această modificare sunt, însă, împărțite, pe motiv că mult mai important este actul educațional decât durata anului școlar.

Citeste si: Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate

„Nu excludem nicio varianta, nici revenirea la trimestre dacă va exista un consens al profesorilor, elevilor și părinților in acest sens, dar numai după consultări și nu mai devreme de anul școlar

2022-2023”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, conform huff.ro.

Citeste si: Vacanța de vară va fi mai scurtă? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre extinderea anului școlar. Ce variante sunt luate în calcul?