Oficial! Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății. Klaus Iohannis a acceptat propunerea făcută de premier

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 23 iul 2022, 19:55
Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății
Sursa: Facebook

Florin Cîțu este noul ministru interimar al Sănătății după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu. Această decizie a survenit după ce Dan Barna a refuzat să preia funcția de ministru al Sănătății. Klaus Iohannis a acceptat propunerea și a semnat decretul de punere în funcție.

Situație incredibilă după demiterea lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Andreea Moldovan, premierul Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății. Președintele României a acceptat propunerea făcută de premier.

Florin Cîțu, preia interimatul Ministerului Sănătății

Florin Cîțu a devenit interimar al Ministerului Sănătății. Această decizie a survenit după ce niciun secretar de stat USR nu a dorit să preia interimatul.

Premierul României a susținut declarații de presă la Palatul Victoria, această ieșire s-a produs în contextul crizei din Coaliție, provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății și anunțului USR-PLUS că nu-l mai susține politic la Șefia Guvernului.

”Astfel voi prelua interimatul de la ministerul Sănătăţii, până când un coleg din coaliţie va prelua această funcţie.

Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea din Ministerul Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţă online cu toţi directorii DSP şi toţi directorii spitalelor COVID.

În continaure rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi să gestionăm această perioadă dificilă.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că,  joi, 15 aprilie, va avea loc o ședință de Guvern, în cadrul căreia vor fi adoptate mai multe acte normative de maximă importanță pentru toți românii.

Citeste si: Breaking news! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premier. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Klaus Iohannis a acceptat propunerea lui Florin Cîțu

Totodată, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care premierul preia interimatul Ministerului Sănătății.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar.”, se arată în comunicatul transmis de Administraţia prezidenţială.

De asemenea, Președintele României a semnat decretul prin care încetează mandatul lui Vlad Voiculesc.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decretul prin care Florin Cîțu a fost desemnat ca ministru interimar al Sănătății a fost publicat, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Citeste si: Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

Vlad Voiculescu a fost demis după ce miercuri dimineață, prim-ministrul l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății. El a anunțat că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodată, șeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat. Florin Cîțu a explicat că, după refuzul lui Dan Barna de a prelua interimar funcția, i-a transmis șefului statului noua propunere.