Cine este soțul lui Clotilde Armand și ce ocupație are acesta

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 23 apr 2021, 15:18

Soțul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a absolvit universitatea în altă țară și se numără printre cei mai valoroși români în profesia pe care o practică. Cei doi sunt căsătoriți din 1997.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din capitală, este căsătorită de 24 de ani cu Sergiu Moroianu. Cei doi au împreună patru copii. Puțină lume știe însă ce ocupație are soțul lui Clotilde Armand, dar și ce a studiat acesta. 

Sergiu Moroianu a studiat în Statele Unite ale Americii

Soțul lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, are un CV impresionant. Acesta este absolvent și doctor în matematică, la Universitatea ”Massachusetts Institute of Technology”. 

Matematicianul este și cercetător în cadrul IMAR, Institutul de Matematică din cadrul Academiei Române. Bărbatul știe nu mai puțin de cinci limbi străine: vorbește fluent engleza și franceza, germana o cunoaște la nivel avansat, dar se descurcă destul de bine și la spaniolă și portugheză. 

Clotilde Armand și soțul ei s-au cunoscut în Statele Unite ale Americii, în timpul studiilor la ”Massachussetts Institute of Technology”. 

Sergiu Moroianu a fost coleg cu Nicuşor Dan, la Institutul de Matematică al Academiei Române. În 1999, cei doi au fondat ”Asociaţia Tinerii pentru Acţiune Civică”, iar în 2001, ”Şcoala Normală Superioară din Bucureşti”.

Soţul lui Clotilde Armand se poate mândri cu faptul că este unul dintre cei mai premiaţi tineri matematicieni români. În 1990, a terminat pe locul 2 Olimpiada Internaţională de Matematică.

Anul următor, Sergiu Moroianu s-a clasat pe primul loc. În 2004, bărbatul a primit premiul „National Foundations for Science and Arts“, iar un an mai târziu a câştigat premiul „Simion Stoilov” al Academiei Române.

În decembrie 2016, soţul lui Clotilde Armand a fost exclus din USR, pentru că a avut un conflict cu Nicuşor Dan. A fost reprimit însă în partid, în 2019. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Clotilde Armand, un CV impresionant

Primarul Sectorului 1 s-a născut în Franța, la Pointe-a-Pitre, pe 28 iunie 1973. Deși familia ei era originară din Vichy, a fost nevoită să se mute din respectivul oraș, pentru că tatăl lucra în serviciul militar și a fost detașat la Pointe-a-Pitre. 

Clotilde Armand a terminat studiile la "Ecole Centrale Paris" și are diplomă de inginer. În 1997, și-a luat și masterul în inginerie, la "Massachusetts Institute of Technology", acolo unde l-a și cunoscut pe viitorul ei soț. 

A lucrat ca și analist în Boston, la "The Sabre Group", până în 1999. Din acel an s-a mutat cu soțul ei în București, dar a obținut cetățenia română de-abia în 2015. 

Din 1999 a ocupat funcția de director al departamentului de consultanță al "KPMG" București.

În perioada 2002-2004 s-a ocupat de gestionarea proiectelor în echipa Office-AIRBUS A380, la "ALTEN", iar apoi a fost director al Departamentului IT, director distribuție gaze la GDF SUEZ- DISTRIGAZ SUD, până în 2010.  

A urmat o nouă provocare, de data aceasta la Paris, unde a fost director inovare și piețe noi, la GDF SUEZ Energie France. Din 2013 până în 2017 a ocupat postul de director general EGIS România și Bulgaria, iar apoi, până în 2019, a fost responsabilă de activitățile comerciale pentru Europa continentală EGIS Rail, Egis International.

În ceea ce privește cariera politică, Clotilde Armand a fost unul dintre membrii care au fondat Uniunea ”Salvați Bucureștiul” și a ocupat postul de vicepreședinte al Uniunii ”Salvați România”. 

În același timp, a fost și consilier local al Sectorului 1, până în 2019, când a devenit eurodeputat în Parlamentul European, de pe listele alianței USR-PLUS. 

În septembrie 2020, Clotilde Armand a câștigat alegerile pentru postul de primar al Sectorului 1.