Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere? Anunțul lui Klaus Iohannis

Autor: Marina Ionescu

Klaus Iohannis a făcut miercuri o serie de declarații referitoare la cum se vor desfășura slujbele în noaptea de Înviere, dar și despre ce reguli vor trebui să respecte oamenii care merg la biserică. 

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe cetățeni să aibă mare grijă în noaptea de Înviere și să respecte măsurile impuse. Iată ce declarații a făcut președintele României!

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Există o singură cale de ieșire din pandemie...” Când vor fi ridicate restricțiile?

Cum se vor desfășura slujbele din noaptea de Înviere

Președintele Klaus Iohannis spune că vor fi mai puține restricții în noaptea de Înviere, pentru ca români să poată merge la biserică să ia lumină. Nu va fi nevoie nici să completeze o declarație pe propria răspundere, iar slujbele se vor desfășura după datină, a adăugat el.

"Da-ți voie să încep cu partea a doua. Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci în societate.

Vreau să vă spun lucruri discutate cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere restricțiile se ridică, cetățenii nu vor completa declarații. Biserica va organiza slubja așa cum este datina. Prima parte a slujbei se ține afară, după care se intră în biserică. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de guvern care este deja în vigoare"
, a decarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Momentul mult așteptat de toți românii! Restricțiile vor fi ridicate de la 1 iunie?! Anunțul a fost făcut

Conform Ordinului comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne nr. 1.103/95/2020, regulile pentru desfășurarea sfintelor slujbe sunt următoarele:

- dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult;

- purtarea obligatorie a măștii sanitare, astfel încât aceasta să acopere gura și nasul;

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior.

Mai mult, Klaus Iohannis susține că pandemia de coronavirus nu s-a terminat și că singura soluție pentru a scăpa cât mai repede de virusul care face ravagii în toată lumea este vaccinarea.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț important. Ce se va întâmpla cu școlile din România după vacanța de Paște?

"Am văzut că în aceste zile s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvară s-a terminat pandemia. Măsurile nu înlătura pandemia. Aceste restricții doar diminuează impactul. Încetinesc pandemia în așa fel încât personalul medical să aibă o șansă să ii trateze pe cei care fac forme grave. Există o singură cale să ieșim din pandemie: Vaccinarea", a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a transmis și un mesaj, miercuri, pe pagina de Facebook, după ce a efectuat o vizită oficială la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați din judeţul Ilfov. Vizita preşedintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care de astăzi începe vaccinarea în centrele mobile din România.

"Există o singură cale de ieșire din pandemie și aceasta este vaccinarea! Restricțiile nu înlătură, ci doar încetinesc răspândirea virusului. Din păcate, suntem în continuare în plină pandemie și doar vaccinarea ne permite ca la vară să plecăm unde dorim în concediu, să mergem la concerte ori la teatru.

Putem să ne gândim la eliminarea graduală a unor restricții, dacă vom continua imunizarea într-un ritm susținut, mai ales că avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție. Astăzi am vizitat primul centru de vaccinare mobil în funcțiune, în județul Ilfov. Se vor deschide și alte astfel de centre, unde oamenii pot merge fără programare și vom găsi noi modalități de a-i ajuta pe cei care doresc să se vaccineze.

Ne pregătim cu toții de Sărbătorile Pascale, iar în noaptea de Înviere nu vor exista restricții suplimentare, ci dimpotrivă, vor fi mai puține astfel încât creștinii să poată participa la slujbe. Biserica va organiza slujba așa cum este datina și eu îmi doresc ca lucrurile să se desfășoare în liniște și bună rânduială.", a scris Klaus Iohannis.