Sfântul Gheorghe 2021: tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faceți în această zi? Este mare păcat

Autor: Ana Dinu
Sfântul Gheorghe 2021: traditii si obiceiuri
Sursa: PixaBay

Astăzi, 23 aprilie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Gheorghe. Astfel, conform tradiției populare, în această zi există anumite interdicții care trebuie respectate cu sfințenie.

Este zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși de pretutindeni. Astăzi, îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe 2021

Conform Calendarului ortodox astăzi, 23 aprilie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Gheorghe. În această zi, munca de câmp și treburile casnice sunt complet interzise. De asemenea, în această zi nu se tricotează și nu se coase, așa cu spune tradiția populară.

Totodată, obiceiurile din popor arată că oamenii nu trebuie să măture sau să spele prin gospodărie. Credincioșilor le este interzisă și prelucrarea lânii de sărbătoarea Sfântului Gheorghe.

De reținut este că, oamenii nu trebuie să împrumute nimic din gospodărie astăzi, pentru a se feri de farmece.

Citeste si: Calendar ortodox 23 aprilie 2021: Sfantul Gheorghe, Purtatorul de biruinta! Cand se va tine slujba de pomenire anul acesta?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tradiții de Sfântul Gheorghe 2021

În această zi, oamenii trebuie să se împace cu vrăjmașii lor și să se ferească de certuri. Astăzi, 23 aprilie, credincioșii trebuie să fie atenți să nu doarmă cât timp soarele se află pe cer, altfel se vor simți amorțiți pe tot parcursul anului.

Un alt aspect foarte important de care credincioșii trebuie să țină cont este mersul la biserică.

Astfel, enoriașii trebuie să se roage pentru sănătatea lor și a celor apropiați.

Totodată, în această zi se dă și de pomană spre pomenirea sufletelor celor care s-au stins din viață. Oamenii trebuie să fie milostivi și cu cei săraci și să se îngrijească și de cei bolnavi. De amintit că, tot astăzi trebuie să aprindeți lumânări pentru copiii nebotezați, dar și pentru persoanele care au plecat dintre noi.

Obiceiuri de Sfântul Gheorghe 2021

Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, credincioșii scot apă din fântână pentru a se spăla cu ea pe față. Potrivit tradiției străvechi, această apă este numită ”apa neîncepută”.

Tradiția populară mai spune că, în dimineața de 23 aprilie, fetele merg pe ascuns în pădure pentru a culege mătrăgună și năvalnic. De reținut că aceste ierburi sunt otrăvitoare.

În popor, acestea erau puse în pod sau sub streașină, pentru a atrage pețitori bogați. 

Credincioșii trebuie să respecte cu sfințenie aceste tradiții și obiceiuri în ziua de 23 aprilie când îl prăznuim pe Sfântul Mucenic Gheorghe pentru a le merge bine tot anul.

Citeste si: Calendar ortodox 22 aprilie 2021: Ce Sfant tamaduitor de boli este praznuit! Nu uita sa le spui "La multi ani!" sarbatoritilor!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.