Anunț oficial despre restricțiile din București: „Avem şedinţă pentru...” Ce se va întâmpla la finalul acestei săptămâni?

Autor: Amalia Georgescu
Restricțiile vor fi prelungite în București
Sursa: unsplash

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se întrunească sâmbătă pentru a discuta despre restricțiile din Capitală. Ce anunț a făcut prefectul Capitalei, Alin Stoica?

Deși rata de infectare cu noul coronavirus se află în scădere în Capitală, restricțiile vor fi prelungite și în perioada următoare, după cum a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Ce reguli vor fi nevoiți să respecte bucureștenii?

Prefectul Capitalei, anunț despre prelungirea restricțiilor în București

În această sâmbătă, restricțiile adoptate de autoritățile din București pentru a ține sub control pandemia de coronavirus vor expira, motiv pentru care Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va avea o nouă ședință pe marginea acestui subiect.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că restricțiile vor fi prelungite în Capitală, având în vedere că rata de infectare cu noul coronavirus este în continuare ridicată în București, aceasta fiind de 4,41 cazuri la 1000 de locuitori. 

„Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă noaptea.”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit digi24.ro   .

Citeste si: Un nou val de coronavirus după relaxarea restricțiilor? Anunțul unui oficial guvernamental: „Creșterea numărului de cazuri la vară...” Unde s-ar putea întâmpla acest lucru?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prelungirea restricțiilor în Capitală înseamnă că, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, bucureștenilor le este interzisă deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul 20:00-05:00, asta în situația în care incidența se menține la cel mult 7,5 cazuri la o mie de locuitori. În caz contrar, restricțiile se aplică pe durata întregii săptămâni. De luni până joi, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22.00

- 5.00.

Restricțiile se mențin și atunci când vine vorba despre funcționarea magazinelor. În București, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private își pot desfășura activitatea în intervalul 5.00- 18.00, în timp ce de luni până joi, magazinele pot fi deschise până la ora 21:00. În afara intervalului menționat, magazinele pot doar să facă livrări la domiciliu.

Există în continuare obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice și respectarea regulilor de igienă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Chiar dacă restricțiile vor fi prelungite în perioada următoare pentru zona Capitalei, în noaptea de Înviere, restricțiile de circulație vor fi ridicate și în București, măsură luată pentru a le permite credincioșilor să participe la slujba de Înviere. Cu toate acestea, credincioșii sunt îndemnați să poarte masca de protecție și să respecte distanța socială pentru a nu exista riscul de îmbolnăvire.

Citeste si: Restricțiile vor fi ridicate pe litoral, de Florii! Ce interdicții mai rămân în vigoare

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.