De ce sa inveti la ilsc.ro cursuri germana online?

Author: Oana Iosif

Germana, ca limbă străină, este destul de populară. Numărul de cursanți crește din fiecare zi, din foarte multe motive. Cele mai importante sunt doua dintre ele. Unul este pragmatic, altul politic. Limba germană se poate învață în școli sau prin cursuri private, iar în ziua de azi online-ul este noul trend. De exemplu, pentru persoanele care doresc să nu intre în contact fizic cu altcineva, există cursuri online la ilsc.ro, perfecte pentru oricine, indiferent de nivelul de pregătire.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne închipuim că totul este simplu: învățarea limbilor străine, indiferent dacă vorbim de germană sau o altă limbă străină, este asociată cu un efort considerabil. Puterea decisivă vine de la profesori buni, pentru care complexitatea nu este doar un obstacol, ci o provocare care poate fi distractivă.

Limba germană este limba din Europa cu cei mai mulți vorbitori nativi. Potrivit unui studiu recent, aproximativ 15,4 milioane de oameni din întreaga lume învață limba germană, 11,2 milioane dintre ei fiind în Europa. Acest lucru conferă limbii germane o poziție puternică în Europa. Deși numărul cursanților care doresc să învețe limba germană este în creștere în unele regiuni, cum ar fi China sau în țările africane, în prezent observăm un trend și în Europa. Un sondaj recent arată că limba germană este o parte importantă a educației școlare din întreaga lume. Numărul școlilor și institutelor în care se predă limba germană a crescut simțitor. 

Este promovată, din ce în ce mai mult, limba germană în rândul școlarilor și părinților, și în general a limbilor străine. Beneficiile învățării limbilor străine au ieșit în evidență în ultimii ani. În trecut, oamenii doreau, de asemenea, să învețe limba germană pentru a putea citi Husserl sau Nietzsche în original sau pentru că apreciau foarte mult muzica clasică germană. Acest lucru nu mai este, din păcate, o motivație în ziua de azi. Însă, au apărut și alte motivații. Astăzi este vorba mai mult de întrebarea dacă și când limbile străine sunt importante pentru viitorul profesional sau pentru studii.

Ar fi frumos dacă inspirația pentru învățarea limbii germane ar fi literatura sau muzica. Limba deschide accesul la cultură și, de fapt, și la imaginea de sine a oamenilor. Totuși trebuie să acceptăm realitățile așa cum sunt. Da, este bine că oamenii să găsească Germania atractivă ca locație educațională și de afaceri, dar și Germania ca locație culturală. Oricine învață limba germană are acces și la latura culturală a acestei țării.

În țara noastră, învățarea limbii germane ca primă limbă străină nu este o activitate în scădere. Numărul școlilor și locațiilor în care se predă limba germană este în creștere. Dar la majoritatea școlilor, germana este predată că a doua limbă străină, prima fiind engleză. Desigur, ar fi mai bine dacă germana ar fi învățată ca prima limba, pentru că atunci am avea cunoștințe mult mai bune. Dar, în cele din urmă, trebuie să recunoaștem că limba engleză este numărul 1 în lume. Totuși, nu trebuie să subestimăm importantă acestei limbi, asemănătoare, din fericire, cu engleza, în mult aspecte.  

Persoanele care doresc să studieze au acum oportunitatea de a învăța limba germană în mod adecvat. Pot să apeleze așadar la ilsc.ro cursuri germana online. Nivelul de predare este unul de top, iar profesorii au calificări înalte și pregătire din cea mai bună. Fie că vorbim de cursuri online pentru copii, fie că este vorba de cursurile pentru adulți, programa și metodă de predare va fi adaptată în funcție de aceste aspecte, precum și de nivelul la care se află cei care doresc sa studieze. 

De ce este importantă, așadar, limba germană și orice limba străină? Limbajul creează întotdeauna accesul la gândire, la cultură și la simțul sinelui în alte țări, dincolo de instrumentul pur de comunicare. Multilingvismul are un efect de îmbogățire. În acest sens, este foarte important cât toată lumea să vorbească o a doua limba străine, fie că vorbim de germană sau o altă limbă. Este, de asemenea, un semn de respect, atunci când locuiești într-o țară pentru o lungă perioadă de timp, să înveți limba națională acolo. Uniunea Europeană nu este doar un proiect economic și politic, ci este și despre cultură, valori și percepție reciprocă.

În concluzie…

Limba germană este perfectă pentru cei interesați de:

-Economie. Germană este o limbă cheie în Uniunea Europeană și în țările din ce în ce mai importante din punct de vedere economic din Europa de Est și Centrală. Cunoașterea limbii germane îmbunătățește șansele pe piața muncii.

-Cultură. Germană este una dintre cele mai importante limbi culturale. De exemplu, Goethe, Mozart, Beethoven, Freud, Klimt sau Einstein și nenumărați alți mari artiști și oameni de știință au vorbit și au scris lucrările lor în limba germană. Până în prezent, 10% din piața mondială a cărților este în limba germană.

Cu cursurile interactive de limba germană de la ilsc.ro, poți adapta viteza de învățare la nevoile tale, ori de câte ori ai timp să înveți limba germană. Regulile gramaticale, exercițiile interactive și testele de germană oferă o gamă completă de cursuri de germană pentru începători și cursuri de germană pentru cursanți avansați. Prin imersiunea totală iți vei îmbunătăți abilitățile de limba germană intensiv, eficient și durabil. Vei practică vocabularul german cu cei mai buni profesori, vei avea parte de lecții de pronunție și vei obține informații profunde despre cultura, istoria și mentalitatea țării a cărei limbă o înveți.

Datorită limbii germane, pe care o vei învață la ilsc.ro, vei avea, tu sau copilul tău, șansa de a aprofunda o limba ce se va dovedi mai mult decât utilă într-un viitor cât se poate de apropiat.