Cum să prepari cel mai delicios drob de miel pentru Paște. Iată SECRETUL marilor bucătari

Autor: Ana Dinu
Cum sa pregatesti cel mai delicios drob de miel

Drobul de miel este preparatul care nu trebuie să lipsească sub nicio formă de pe masa de Paște. Pentru a prepara cel mai gustos drob trebuie să apelați la trucrile marilor bucătari care sunt extrem de simple și veți obține un preparat pe măsura așteptărilor.

Drobul de miel este preparatul cel mai râvnit de pe masa pa Paște. Astfel, gospodinele se silesc pentru a pregăti cel mai delicios preparat. Procesul de pregătire a drobului nu este deloc ușor, este foarte migălos, iar eforturile sunt pe măsură pentru a obține un rezultat la niveul așteptărilor.

Secretul celui mai delicios drob de miel pentru Paște

Pentru a pregăti cel mai delicios drob de miel, gospodinele trebuie să știe unul dintre cele mai simple trucuri pe care marii bucătari le folosesc pentru a obține un preparat de excepție.

Iată ce trebuie să faci pentru a pregătit cel mai gustos drob de miel pentru masa de Paște.

Ingrediente drob de miel:

 

  • organele de la un miel – ficat, rinichi, plămâni, inimă
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 de grame de mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute ca la omletă – câte opt ouă pentru fiecare kilogram de compoziție
  • sare și piper, după gust
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mod de preparare:

După ce au fost spălate foarte bine organele și carnea de miel, acestea sunt tăiate cuburi de dimensiuni mari și se pun la călit într-o tigaie în care a fost pus înainte ulei la încins, apoi se adaugă sare și piper.

După ce au fost bine călite, se iau de pe foc și se lasă până se scurge tot uleiul. Un sfert din compoziția obținută se taie cuburi mai mici, iar restul se dă prin mașina de tocat. Separat, se toacă ceapa și usturoiul și se pun la călit în aceeași tigaie în care au fost călite organele și se adaugă apă peste. Lăsați pe foc până se evaporă toată apa.
Mărarul și pătrunjelul se mărunțesc fin. Într-un vas suficient de mare, se adaugă toate și se amestecă bine. 

Citeste si: Ciorba de miel: greseala pe care sa nu o faci cand o pregatesti

Trucurile pe care marii bucătari le folosesc în prepararea  drobului de miel

Acest truc nu trebuie să lipsească din arsenalul gospodinelor. Cum a fost menționat în lista cu ingrediente, se adaugă opt ouă pentru fiecare kilogram de compoziție, dar nu oricum.

Separați gălbenușurile de albușurile pe care le bateți, apoi, la mixer, până devin spumă, și abia după asta le încorporați. La final, drobul va fi mai aerat. 

Adăugați sare și piper, după gust, înveliți compoziția în prapure și băgați la cuptorul setat la 140 de grade Celsius, timp de 50 de minute. 

Citeste si: Pasca fara aluat cu crema de ciocolata