Cât timp trebuie să ții la dospit coca pentru pască. Așa este cel mai bine

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 24 iul 2022, 10:35
Pasca cu aluat pufos de cozonac

Pasca este unul dintre cele mai importante preparate care se pregătesc pentru masa de Paște. Pentru a obține o pască extrem de delicioasă este foarte important cât ții aluatul la dospit.

Pasca este un preparat extrem de delicios, care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Însă, pentru a obține o pască fragedă și pufoasă este foarte important să țineți cont de un lucru. Cât se ține, de fapt, altuatul pentru pască la dospit?

Cât timp trebuie să ții aluatul pentru pască la dospit?

Pasca este un preparat nelipsit de pe masa de Paști, gospodinele pregătesc aluatul asemănător cu cel de cozonac, însă pentru a obține o cocă fragedă și pufoasă trebuie să respectați un lucru foarte important.

Timpul de dospire al aluatului este extrem de important pentru ca rezultatul final să fie la nivelul așteptărilor. Iată ce trebuie să faceți pentru a obține un aluat perfect pentru pasca de Paște.

Citeste si: Pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac pentru Paște. Extrem de delicioasă și ușor de pregătit

Ingrediente pentru aluat:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • 300 g făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 150 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 ou

Ingrediente pentru umplutură:

  • 450 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g smântână
  • 1 plic zahăr vanilat burbon
  • 1 pastaie vanilie 
  • 30 g amidon 
  • 20 g gris
  • 2 ouă+ 1 galbenuș
  • 80 g stafide
  • 1 linguriță esență rom 
  • 100 ml lapte
  • 1/2 linguriță coajă rasă de portocală

Pentru a pregăti pasca cu aluat fraged amestecați toate incredientele indicate mai sus. Pentru ca aluatul să fie fraged și pufos lăsați-l la dospit timp de 40-50 de minute la temperatura camerei. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini. Oprim 30-40% din aluat pentru decor, restul îl întindem în tava în care coacem aluatul, trebuie să aveți grijă să întindeți coca și pe pereții tăvii.

Punem stafidele în lapte cu rom, apoi amestecăm ingredientele pentru crema de brânză până se omogenizează. Scurgem stafidele din lapte, le punem în compoziția de brânză, amestecăm apoi o punem peste blat. Modelăm un snur lung pentru margine și crucea ce va fi pusă în mijloc. 

Vom scoate pasca în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 50 de minute, apoi o ungem cu gălbenuș de ou și continuăm coacerea încă 10 minute la 180 grade.

Oprim cuptorul, lăsăm pasca în cuptor, cu ușa întredeschisă timp de 30 minute, apoi o lăsăm să se răcească complet pe un grătar. Dupa 4-6 ore poate fi feliata.

Citeste si: Cum găteşti friptura de miel perfectă. Secretele celui mai delicios preparat pentru Paşte