Doliu în Biserica Ortodoxă Română! A murit Părintele Daniil! S-a stins în timpul slujbei de Înviere!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 03 mai 2021, 23:34
Părintele Daniil
Sursa: Facebook

Părintele Daniil a murit în timpul slujbei de Înviere, la vârsta de 92 de ani.

„Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos...Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv... Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare... Îi văd privirea senină... Îi ascult glasul duios...Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”, a anunțat un preot pe pagina sa de Facebook.

„Dumnezeu să-l odihnească! De la dânsul a primit mama ultima împărtășanie înainte de moarte!”, „Odihnă veșnică! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște și pace!” sau „Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții! Sârguitor pentru Dumnezeu și semeni pe acest pământ, va avea mare răsplata în Ceruri!” au fost câteva dintre mesajele de condoleanțe publicate pe un grup de Facebook destinat Mânăstirii Frăsinei.

Părintele Daniil era foarte cinstit și respectat de către credincioși.

Mânăstirea Frăsinei, care se află în comuna Muereasca (județul Vâlcea), este singura mânăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre.

Părintele Daniil, supranumit "cel mai mare duhovnic în viață"

Pe o pagină de Facebook, Părintele Daniil a fost supranumit "cel mai mare duhovnic în viață".

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Pe 18 ianuarie, părintele Daniil Horga, cel mai mare duhovnic român în viață, a împlinit 91 de ani.

Preotul Daniil este un om cu o viaţă cum întâlneşti doar prin cărţile cu sfinţi mari.

Maica Domnului l-a înzestrat cu numeroase harisme dintre care cel mai important este darul de a izgoni duhurile necurate din oameni.

În cei peste 50 de ani de preoţie, sfinţia sa mărturiseşte că a izgonit din oameni peste 10 milioane de diavoli", se arăta într-o postare de pe contul de Facebook "Dragostea va salva lumea".

Postarea era din ianuarie anul trecut, când Părintele Daniil împlinea 91 de ani.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.