Putere, eficienta, nivel de zgomot: la ce ne uitam cand alegem un ventilator de baie?

Author: Amalia Georgescu

In fiecare locuinta, igiena influenteaza in mod direct confortul si sanatatea fiecarui membru al familiei. Curatenia nu este insa suficienta pentru a indeparta bacteriile si microbii dintr-o baie. Aceasta incapere are nevoie de mai multa atentie, deoarece exista un nivel de umiditate ridicat

Din aceeasi cauza, se creeaza un mediu care favorizeaza formarea microorganisemlor de diverse tipuri si a igrasiei. Daca te confrunti deja cu o astfel de problema, ar fi bine sa achizitionezi un ventilator baie. Iata ce trebuie sa stii despre acest produs!

Ce avantaje pot aduce ventilatoarele de baie?

Instalarea ventilatorului asigura un nivel de confort ridicat, iar investitia ta nu trebuie sa fie una mare. In schimb, poti obtine rezultate chiar si cu un model disponibil la un pret redus. Acesta este suficient de puternic pentru a impiedica dezvoltarea mucegaiului si pentru a te scapa de aburul care ramane pe oglinzi.

Cu toate acestea, trebuie sa fii atent la ce alegi. Oferta de pe piata pentru un ventilator de baie este una consistenta, dar la o analiza mai atenta poti observa ca exista diferente in ceea ce priveste calitatea. Asadar, este posibil sa efectuezi o achizitie pe care sa o regreti mai tarziu. In situatia in care iti doresti sa identifici cel mai bun raport calitate/pret, este necesar sa tii cont de mai multe criterii.

Capacitatea de ventilare

Aceasta caracteristica este una fundamentala, deoarece indica spatiul in care se potriveste un anumit model si are legatura si cu pretul acestuia. Cu cat incaperea este mai mare, cu atat trebuie sa dispui de putere suplimentara. Intr-o baie cu dimensiunile de 10-12 metri cubi se poate amplasa un dispozitiv care sa ruleze aerul de 8 ori intr-o ora. Prin urmare, modelele cu capacitatea de 80 de metri cubi sunt ideale.

Vrei sa achizitionezi un ventilator de baie cu capacitatea dubla? Acesta este potrivit pentru baile mari, cum ar fi cele din cadrul apartamentelor cu 2 camere. Cei care stau la casa pot utiliza un debit de peste 200 de metri cubi. Valoarea se stabileste in functie de suprafata, iar calculul este determinat inmultindu-se latimea si inaltimea de 8 ori.

Zgomotul emis

Orice ventilator de baie produce zgomot intr-o anumita masura. Acesta este insa influentat de caracteristicile generale ale produsului, unele produse fiind aproape silentioase. Un model cu valorile de 20-25dB nu se aude atat de tare precum iti inchipui. In comparatie cu vocea omului care atinge 60dB, este o valoare chiar foarte mica.

Retine insa faptul ca intensitatea sunetului depinde si de putere. Unele produse ating pana la 35dB, in timp ce altele emit un sunet de pana la 40dB. Acestea sunt insa folosite in cladirile industriale si nu reprezinta o solutie potrivita pentru baia ta.

De ce ai nevoie de garantie la un ventilator de baie?

Acesta nu este un aparat pe care trebuie sa-l inlocuiesti des, dar la fel ca orice alte produse tehnologice poate prezenta defectiuni. Prin urmare, ar fi bine sa dispui de o garantie valabila cel putin un an. Alege un magazin online unde poti prelungi aceasta perioada la un pret redus si dispui de consultanta pentru a alege produsul potrivit! Asadar, consulta oferta Vollmax!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.