Care sunt criteriile de care trebuie sa tineti cont cand alegeti o masina de spalat vase profesionala?

Author: Oana Iosif

Performanta in bucatariile restaurantelor nu este oferita doar de catre personalul angajat, ci si de unitatile alimentare utilizate, care trebuie sa fie de calitate superioara. Pentru a veni in sprijinul ultimului aspect, Fresco, un furnizor de echipamente HoReCa, renumit in Romania inca din anul 1992, ofera echipamente de top.

Printre acestea se numara si diferite tipuri de masini de spalat vase profesionale, precum cele undercounter, de tip capota sau tunel. Daca aveti nevoie de un astfel de dispozitiv, este important sa tineti cont de anumite criterii pentru a va asigura ca investiti in produsul potrivit. Iata cateva dintre acestea!

1. Performanta (capacitate si productivitate)

Atunci cand doriti sa achizitionati o masina de spalat vase profesionala, puterea sa de performanta poate face diferenta intre produsul perfect si o investitie care nu a meritat. Capacitatea de productivitate a unei masini de spalat vase este determinata de anumite caracteristici.

Din moment ce veti utiliza masina de spalat vase la capacitate maxima, este indicat sa optati pentru una care poate spala pana la 13 seturi de vase si cu o rata de productivitate care sa nu fie mai mica de 65-48-30 cosuri pe ora.

2. Evaluati consumul de apa si energie

Toata lumea vorbeste despre faptul ca o masina de spalat vase profesionala contribuie, printre altele, la protectia mediului inconjurator. Acest aspect este adevarat, insa este important sa acordati atentie si consumului de apa si energie. In general, cand optati pentru un model nou, acest aspect nu ar trebui sa reprezinte o problema.

Media consumului de apa pentru o masina de spalat vase profesionala ar trebui sa fie incadrata intre 7 si 13 litri per program. Chiar daca aceste cifre ar putea fi impresionante, trebuie sa stiti ca se va economisi oricum mai mult timp si energie decat s-ar folosi pentru spalarea manuala a vaselor.

3. Selectati detergentii potriviti

Oricat de performanta ar fi masina de spalat vase profesionala aleasa, acesta va functiona la capacitate maxima doar daca se utilizeaza detergenti si consumabile de inalta calitate. In ultima categorie se incadreaza produse precum lichid de cladire, solutie cu anticalcare si altele. Tineti cont de acest aspect si va veti bucura pentru timp indelungat de achizitia facuta.

Alte criterii esentiale

 

  • Brand. Cand vine vorba de alegerea unui produs profesional, brandul poate face diferenta. Astfel, este indicat sa va orientati spre companii recunoscute la nivel international pentru calitatea produselor oferite, precum Electrolux Professional, Virtus Group GmvH sau EMAINOX.

  • Destinatia de utilizare. In functie de scopul pe care doriti sa il indeplineasca produsul ales, puteti opta pentru masini menite sa spele pahare, pahare si vesela sau oale.

  • Tip de constructie. Din acest punct de vedere, exista trei categorii principale dintre care puteti alege: undercounter, cu tunel sau cu capota.

  • Tensiunea de alimentare. Aveti la dispozitie modele cu tensiune de 230, 400 sau 230/400. Aceste valori determina puterea stabilizatorului de putere, care va influenta durata de viata si capacitatea masinii de spalat.

     

    Daca doriti sa descoperiti care este masina de spalat vase profesionala potrivita pentru afacerea dumneavoastra, nu ezitati sa accesati platforma online a companiei Fresco. Pe langa cele mai bune produse si oferte, aici aveti acces la servicii de consultanta, proiectare, livrare, montaj si training profesional pentru afacerile din industria HoReCa.

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.