Zece cazuri de pacienti infectati cu tulpina indiana depistate in Romania! Iata unde au fost descoperite!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 14 mai 2021, 17:35
INSP a anuntat depistarea a zece cazuri de infectare cu tulpina indiana in tara noastra.
Sursa: unsplash.com

Pana la data de 9 mai 2021, pe teritoriul Romaniei au fost identificate zece cazuri de infectare cu tulpina indiana a virusului SARS-CoV-2, care a facut ravagii in India in ultima perioada.

Desi la mijlocul lunii aprilie fusese identificat un singur caz de infectare cu tulpina indiana a noului coronavirus in zona Europei, mai precis in Elvetia, treptat au inceput sa apara si in alte state europene, inclusiv in Romania.

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a anuntat ca in tara noastra au fost depistate, pana la 9 mai 2021, zece cazuri de pacienti infectati cu varianta indiana a noului coronavirus denumita stiintific B.1.617.2,

cunoscută si sub denumirea de „tulpina indiană”, care a facut ravagii in ultima perioada in India, aducand sistemul sanitar in pragul colapsului. Cu toate acestea autoritatile medicale din Europa considera aceasta tulpina ca fiind o varianta de interes si nu una de ingrijorare.

Zece cazuri de infectare cu tulpina indiana pe teritoriul Romaniei!

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a transmis in cursul zilei astazi ca cele zece cazuri au fost descoperite in randul unor muncitori de origine indiana, care lucreaza in cadrul a doua firme din Popesti Leordeni si din Colonia Bod, in judetul

Brasov.
Potrivit romaniatv.net, INSP a comunicat initial faptulc a cele zece cazuri de infectare sunt cu tulpina dominanta a noului coronavirus, iar ulterior au motivat ca laporatorul care a realizat analizele nu incarcasera inca rezultatele in platforma GISAID.

"Din informațiile disponibile la acel moment se cunoștea faptul că varianta identificată prin secvențiere avea doar una dintre cele două mutații prezente la B.1.617.1, ceea ce o face parțial asemănătoare cu cea care cauzase o creștere a numărului de cazuri în India."

a transmis INSP, potrivit romaniatv.net

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Pe 11 mai 2021 Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a publicat un document în care menționează că Marea Britanie a înregistrat o creștere rapidă a numărului de detecții de B.1.617.1

și, într-o măsură mai mare, a B.1.617.2, asociată cu călătoriile în India și transmiterea comunitară ulterioară. ECDC a precizat, însă, că își menține evaluarea pentru B.1.617.1, B.1.617.2 și B.1.617.3 ca fiind variante de interes (VOI) și nu de îngrijorare (VOC), dar că va continua să monitorizeze în mod activ situația.", potrivit Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor.

In data de 13 mai 2021, Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a transmis pe site-ul oficial, un extras din documentul lansat de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), dar si o sinteza

privind situatia din Romania, in care se subliniaza faptul ca pana la data de 9 mai 2021 au fost depistate zece cazuri de infectare cu tulpina indiana (B.1.617.2), dintre care trei provin din localitatea COlonia Bod, judetul Brasov, iar sapte din focarul de la Popesti Leordeni, judetul Ilfov. Toti cei zece pacienti infectati sunt de origine indieni veniti a lucreze in tara noastra.

Citeste si: Agentia Europeana a Medicamentului, anunt important! Vaccinurile Pfizer si Moderna sunt eficiente impotriva tulpinii indiene a coronavirusului!

Citeste si: OMS, anunt ingrijorator despre tulpina COVID-19 care face ravagii in India! Cat de rezistenta este la vaccinuri?